Prvenstvo Hrvatske u standardnim plesovima

Autor

Jedinstven događaj, 14. prvenstvo Hrvatske u organizaciji Hrvatskoga športskoga plesnog saveza, odnosno Športskoga plesn

p_941855ples-zag-txt.jpg
Jedinstven događaj, 14. prvenstvo Hrvatske u organizaciji Hrvatskoga športskoga plesnog saveza, odnosno Športskoga plesnog kluba Tactus iz Zagreba te Turističke zajednice Huma na Sutli, održano prvi put u Krapinsko-zagorskoj županiji, okupilo je plesače iz Zagreba, Varaždina, Bjelovara, Siska i Splita, koji su se plešući engleski valcer, tango, bečki valcer, slowfox i quickstep, natjecali za titulu prvaka države i nastup na Europskom prvenstvu.

Romantično, poput mačke u tangu, otmjenost, poletnost, sinkronizacija pokreta publiku su ostavljali bez daha. Međunarodni stručni sudački zbor, kojim je predsjedala dr. Meta Zagorc, predstojnica Katedre za ples ljubljanskoga Fakulteta za šport, imao je pune ruke posla, jer su o pobjednicima odlučivale nijanse.

Ipak, veliko iznenađenje je tek treće mjesto Zagrepčanina Adyja Kolarevića, uvjerljiva favorita u kategoriji starije mladeži. Iako se očekivalo da će i na Humu sa svojom partnericom pobrati zlato, mladić, čija je majka rodom iz Huma na Sutli, uza zdušno navijanje domaće publike uspio je doći tek do trećega mjesta.

Pobjednici po kategorijama: mlađi osnovci (do devet godina): Zoran Margetić i Lea Pavlović iz Plesnoga studija Spin Zagreb; osnovci: (10 i 11 god.) Vedran Sraga i Sara Miladinović iz ŠPK-a Harmony Varaždin; mlađa mladež (12 i 13 god.): Dario Žunec i Adriana Mušanović iz ŠPK-a Harmony; mladež (14 i 15 god.): Marjan Bilonić i Paula Jeričević iz Plesnog centra Ritam Zagreb; starija mladež (16, 17 i 18 god.) Deni Banić i Sara Biškić iz ŠPK-a Tactus Zagreb; odrasli (19 do 35 god.): Ištvan Varga i Gabriela Pilić iz ŠPK-a Tactus te veterani (iznad 35 god.): Marinko Patafta i Valentina Patafta iz ŠPK-a Harmony.

Izvor: Večernji list
NAjčitanije