Prvi hrvatski vodič za invalide

Autor

Krapinsko–zagorska županija postat će prva županija u Hrvatskoj koja će imati vodič za invalide. Izdavanje Županij

p_232938sastanak_vodic.jpg
Krapinsko–zagorska županija postat će prva županija u Hrvatskoj koja će imati vodič za invalide. Izdavanje Županijskog vodiča za invalide dogovoreno je u Zlataru na jučerašnjem sastanku zamjenika županice Davora Gredičaka s predsjednicima udruga invalida Krapinsko-zagorske županije.


Cijeli projekt pokrenut je na inicijativu Krapinsko-zagorske županije, a jučer je dogovoreno i osnivanje uređivačkog odbora, te se uskoro očekuje prvi primjerak.

Pošto će u Vodiču biti zastupljene sve općine i gradovi oni će i sudjelovati u sufinaciranju tog projekta, ali najveći dio novca će ipak dati županija.

U tom Županijskom vodiču bit će prikazani dobri primjeri rješavanja arhitektonskih barijera na javnim ustanovama i objektima, ali i oni objekti koji taj problem nisu riješili. Na taj način će se informativno pomoći invalidnim osobama da znaju koji su javni objekti u Zagorju bez barijera, te koji imaju prepreke za pristup invalidima.

Vodič za invalide olakšat će život osobama s invaliditetom i starijim osobama, te će biti velika pripomoć kako onima koji žive u našoj županiji tako i turistima.
NAjčitanije