Prvi put nakon Tuđmana, Zagorci imaju nacionalnog predsjednika jedne stranke

Zabočanin Tomislav Končevski, čelnik zagorske organizacije Hrvatskih laburista - Stranke rada, izabran je danas za nacionalnog predsjednika te stranke

tomislav končevski

Ivan Kovačić

ZABOK

Tomislav Končevski iz Zaboka postao je predsjednik nacionalne organizacije Hrvatskih laburista – Stranke rada, pobijedivši u drugom krugu svoju protukandidatkinju Nansi Tireli.  


Kako je istaknuo, laburisti se trebaju vratiti svojim počecima, boriti se za poštenje, za rad, za radnika i za društvenu pravednost.


Podsjetimo, Laburisti su osnovani u veljači 2010. i već su u prvoj godini osvojili šest saborskih mandata te držali čvrsto treće mjesto u istraživanjima potpore birača. No nakon loših rezultata na euroizborima 2014., ostavku je dao osnivač i predsjednik stranke Dragutin Lesar, a stranka je počela gubiti rejting, da bi do kraja prošlog saborskog saziva sa samo dva zastupnika izgubila i zastupnički klub.

 

No, od kad je Končevski postao jedan od troje saborskih zastupnika Laburista na proteklim parlamentarnim izborima, izabran s liste koalicije 'Hrvatska raste', svojim je popularnim nastupima za saborskom govornicom ponovo skrenuo pažnju javnosti na Hrvatske laburiste i njihovu politiku.

 

-Zahvaljujem svim delagatima što su mi ukazali povjerenje i što su prepoznali naš rad na lokalnoj razini kao nešto što je potrebno preslikati i na nacionalnu razinu. Apsolutno sam uvjeren da ću, zajedno sa svojim timom i svim članovima stranke, u tome i uspjeti – rekao je Končevski za zagorje.com

NAjčitanije