Prvi radni dan nove županice Sonje Borovčak

Autor

Nova zagorska županica Sonja Borovčak jučer je provela prvi radni dan u svom novom uredu u Krapini stavivši svoju sabors

p_902745sonja-txt.jpg
Nova zagorska županica Sonja Borovčak jučer je provela prvi radni dan u svom novom uredu u Krapini stavivši svoju saborsku mirovinu od 9000 kuna u mirovanje.


- Iako većinu ljudi koji ovdje rade poznajem, moj je prvi posao obići sve županijske odjele da se ne bi slučajno dogodilo da negdje vani sretnem nekoga, a da ne znam kako je taj ovdje zaposlen rekla je nova županica najavljujući novosti u uredu županice.

Novom sistematizacijom radnih mjesta, više ovlasti i neke druge zadatke dobit će tajnica. Dosad je tajnica uglavnom bila katica za sve . Ona će sada biti ta koja će najviše komunicirati sa mnom, primati i razgovarati sa strankama, biti moja desna ruka kazala je Sonja Borovčak zasmetali su objedi HDZ-a koji stalno povlači njezinu stručnu spremu.

- Ovo je politička funkcija i zašto netko ne bi mogao uspješno obavljati posao sa srednjom stručnom spremom. Županijom će upravljati tim ljudi, a mene neće biti sram za pojedina područja i posavjetovati se s nekim koji neke stvari znaju i bolje od mene rekla je dodajući kako iza nje stoje rezultati jer je utemeljitelj zdravstvene statistike u Zagorju. Studirala je i matematika te je predavala u školi, no nikad je nije završila.

Kao čelni čovjek Županije najveću će pozornost posvetiti daljem razvitku gospodarstva i smanjenju nezaposlenosti, ali, kaže, u Zagorje treba dovoditi investitore koji će zaposlenima jamčiti i veće plaće jer u tome Zagorje zaostaje za državnim prosjekom.

U svemu tome vidi veliku ulogu Zagorske razvojne agencije i novog ROP-a. Isto tako prioritet će joj biti i bolja prometna povezanost Zagorja, a za novu bolnicu na Bračku spomenula je kako je ona i onako projekt bivše SDP-ove Vlade koji HDZ ne može ignorirati. Stoga ne razumije pompozni doček ministra Ljubičića u Zagorju uz kuburaše i glazbu jer on samo dovršava ono što se mora završiti. Na kraju je rekla kako će joj na prvom mjestu biti rad, poštenje i otvorenost.

Izvor: Večernji list
NAjčitanije