Puno posla za policiju u Zagorju. U nesrećama bilo i teško ozlijeđenih

policija-

Na prometnicama KZŽ tijekom vikenda policija je zabilježila devet prometnih nesreća.

Šest s materijalnom štetom do kojih je došlo u Galovcu Začretskom zbog nepropisnog mimoilaženja, u Grtovcu i Zlataru zbog neprilagođene brzine, u Krapini zbog nepropisnog uključivanja u promet, u Lugu Zabočkom zbog ne držanja potrebnog razmaka između vozila te u Martinišću zbog držanja vozila preblizu desnog ruba kolnika u toj prometnoj nesreći vozač koji je skrivio nesreću, upravljao je vozilom pod utjecajem alkohola 1,17 promila.

U prometnoj nesreći do koje je došlo u Pretkovcu zbog neprilagođene brzine jedna osoba zadobila je lakše tjelesne ozljede.

U Zaboku na A2 u nesreći do koje je došlo zbog nepropisne radnje vozilom jedna osoba zadobila je teške tjelesne ozljede.

U prometnoj nesreći do koje je došlo u Velikom Trgovišću zbog neprilagođene brzine jedna osoba zadobila je teške i jedna osoba lakše tjelesne ozljede. Vozač koji je skrivio tu nesreću upravljao je vozilom pod utjecajem alkohola od 0,55 promila. 

Tijekom proteklog vikenda od kaznenih djela evidentirali smo dva kaznena djela oštećenja tuđe stvari, dva kaznena djela teške krađe i dva kaznena djela krađe.

Od prekršaja policija izdvaja tri prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i jedan prekršaj iz Zakona o obveznim osiguranjima.

Od ostalih događaja izdvaja jedan manji požar na otvorenom prostoru do kojeg je došlo na oranici u Zlatar Bistrici, nema ozlijeđenih osoba, te jedan nesretni slučaj do kojeg je došlo u Žutnici gdje je prilikom izvlačenja drva iz šume došlo do slijetanja traktora u jarak prilikom čega je jedna osoba zadobila lakše tjelesne ozljede.