Radimir Čačić razbija DC u III. izbornoj jedinici

Trojica vijećnika iz DC-a, na čelu s bivšim županijskim povjerenikom te stranke, Anđelkom Ferekom-Jambrekom, kao i općin

p_913268čačić  radimir.jpg
Trojica vijećnika iz DC-a, na čelu s bivšim županijskim povjerenikom te stranke, Anđelkom Ferekom-Jambrekom, kao i općinski načelnik Anđelko Topolovec, koji je općinskim izborima bio na listi DC-a, od prošle nedjelje članovi su HNS-a.

Smjena na čelu Zagorskog DC-a

O ulasku Topolovca u HNS u kuloarima se tijekom protekle godine više puta spekuliralo, tako da sada, kad su se spekulacije obistinile, i ne predstavlja toliko iznenađenje, no prelazak Fereka-Jambreka i nekih njegovih stranačkih kolega, posebno je zanimljiva priča.
Naime, prije otprilike dva tjedna središnjica DC-a razriješila je Fereka-Jambreka dužnosti stranačkog povjerenika za Krapinsko-zagorsku županiju i na njegovo mjesto postavila Zdravka Repovečkog. Razlog tome je, kaže sam Ferek-Jambrek, što je središnjica stranke bila nezadovoljna njegovim radom, jer su smatrali da nije dovoljno radio na osnivanju novih podružnica. Budući je suradnja s HNS-ovcima na razini općine bile konstruktivna i dobra, kaže Ferek-Jambrek, te da su već i ranije vođeni određeni razgovori o mogućem prelasku u HNS, sada kada je smijenjen, odlučio se na taj korak.

Podrška Čačiću

Iako se, kaže, može reći da je njegova smjena s dužnosti čelnog zagorskog DC-ovca povod ili jedan od razloga prelaska u HNS, glavni razlog je, tvrdi, vjera u Radimira Čačića.

-Mi nismo HNS-u postavljali nikakve uvjete za naš prelazak. Mi smo prešli u HNS samo iz razloga jer podržavamo Čačića za premijera. Smatramo da će on, ako dođe za premijera, najviše učiniti za našu regiju. I to je istina. Nikakvih uvjeta ni pregovora nije bilo, a osim Čačića, podržavamo i Željka Vincelja da buđe među prva tri, četiri na listi za Sabor–rekao nam je Ferek Jambrek, dodavši da su osim njega iz redova DC-a u HNS prešli i općinski vijećnici Marjan Macan te Dragica Ferek-Jambrek, dok je jedini DC-ovac u Vijeću ostao Janko Zajec, predsjednik stranačke općinske organizacije.


Anđelko Topolovec

Topolovec: «Nadam se da će nam to koristiti»

Dobru suradnju s HNS-ovcima na razini općine te uvjerenje da je Čačić odličan izbor za premijera istaknuo je kao razloge svog ulaska u HNS i načelnik Anđelko Topolovec, naglasivši da ni on nije HNS-u postavljao nikakve uvjete niti tražio kakvu funkciju.

-Nadam se da će nam to koristiti nakon parlamentarnih izbora jer, nažalost, centralistička smo država i još ćemo valjda biti jedan period, do ulaska u Europsku uniju, i definitivno mislim da se moramo odrediti prema nečemu –rekao je načelnik Toplovec dodavši da je svjestan da je na taj način preuzet i određeni rizik.
Kako god, uz Petrovsko, Radoboj je ovime postao najjača HNS-ova utvrda u Zagorju, a budući je riječ o općini koja graniči s Varaždinskom županijom, na čelu koje je Čačić, Radobojčani se u budućnosti nadaju i nekim zajedničkim varaždinsko-zagorskim projektima.

Novotny : «Drago mi je da nisu otišli u HDZ»

O smjeni Anđelka Fereka-Jambreka te o prelasku DC-ovih radobojskih vijećnika u HNS, razgovarali smo s Vladimirom Novotnyem, glavnim tajnikom Demokratskog centra. Kako nam je rekao, DC ima organizacijskih poteškoća u Krapinsko-zagorskoj županiji.

-S obzirom da gospodin Jambrek nije mogao uspostaviti organizaciju već više od pola godine, smijenjen je s mjesta povjerenika, što je njega valjda naljutilo pa je cijelu organizaciju valjda želio preseliti u HNS. Mi imamo informaciju da oni nisu na liniji Demokratskog centra, da im se ne sviđa ova strong oporbena pozicija koju DC zauzima, vjerojatno imaju nekakva obećanja varaždinskog župana, možda za svoje interese. Naravno da je uvijek šteta kad vijećnici koje su ljudi izabrali odlaze iz stranke, ali ja mislim da je bolje imati manji broj vijećnika koji vode prepoznatljivu stranačku politiku, nego veći broj vijećnika koji razvodnjava našu politiku i naš stav. Ja želim puno uspjeha kolegama koji su otišli i drago mi je da su otišli u HNS, ajde, u sličnu stranku, da nisu otišli u HDZ, a na idućim izborima tko zna, možda vlast u Radoboju bude koalicija DC-HNS –rekao je Novotny


NAjčitanije