Radna akcija mladih HDZ-a

Autor Ivo Šućur

Prošle subote oko spomenika našoj himni u Zelenjaku bilo je jako živo. Nakon što se skupina mladih kumrovečkih hadezeova

p_597722hdz_ol (500 x 375).jpg
Prošle subote oko spomenika našoj himni u Zelenjaku bilo je jako živo. Nakon što se skupina mladih kumrovečkih hadezeovaca te komunalnih djelatnika, koje je predvodio sam načelnik općine i predsjednik općinskog odbora HDZ-a Milivoj Prekratić, okomila na obnavljanje mosta preko potoka Zelenjak, stolova i klupa nedaleko od spomenika, došla je autobusom i skupina umirovljenika - izletnika iz Piculove Velike Gorice, zapitkujući uzgred razmahane mlade Kumrovčane trebaju li pomoć.

- Mladi smo – možemo i sami. Premazom ćemo zaštiti konstrukciju drvenog mostića, a onda ćemo ga preličiti da bude kao nov - kazala je čelnica kumrovečke HDZ mladeži, Sanja Žgela. Priču o radnoj akciji dopunio je Milivoj Prekratić. - Mi stariji smo obnovili željezna postolja za stolove i klupe na koje ćemo pričvrstiti hrastove daske. Drvo su nam darovale Hrvatske šume, vlasnici pilana Mladen Brglez i Branko Glogoški koji su nam hrastova debla izrezali u focne, a sve skupa je fino obradio poznati stolar Ruda Žlender.

Istodobno se radi i šetnica od Ventekovog restorana i spomenika «Lijepa naša» do Klanjca, koja vodi između pruge i Sutle. Hrvatske vode su buldožerima očistili trasu od drveća, šipražja i korova, a prostor vezan na prugu Savski Marof - Kumrovec očistili su pružni radnici HŽ-a.


NAjčitanije