Radnici INKOP – a ipak odustali od blokade ceste

Autor zagorje.com

Iako su najavljivali da će danas blokirati državnu cestu kroz Poznanovec, radnici poznanovečkog INKOP – a od toga su zasad ipak odustali. I danas odbijaju raditi zbog neisplate četiri plaće te se prosvjed nastavlja već četvrtog radnog dana.

inkop

-Odgodili smo izlazak na cestu, najviše zbog prometne sigurnosti, da se nekome nešto ne bi dogodilo, pa budemo odgovorni. No i to je opcija, ako se uskoro nešto ne promijeni. I dalje odbijamo raditi, dok ne dobijemo barem dvije zaostale plaće – odlučni su radnici, koji kažu da ih je posjetio predsjednik Hrvatskih laburista – Stranke rada Tomislav Končevski, koji im je obećao razgovarati s direktorom tvrtke i pokušati pomoći.

- Ne znamo hoćemo li uspjeti, hoćemo li pobijediti u ovoj priči, pokušavamo i imamo malo nade da ćemo uspjeti. No ovo je muka, ovako živjeti bez plaće, dolascima na posao stvaramo si još dodatne troškove, a plaću ne primamo – očajni su radnici.

Novih informacija o raspletu situacije od direktora Zlatka Novosela nismo uspjeli dobiti. – Ne mogu vam ništa novo reći, situacija je ista kao i u petak – kratko je rekao direktor Novosel.

NAjčitanije