Radnik otkriva tajne trgovačkog lanca: ‘Evo što radimo s mesom kojem istekne rok trajanja’

meso kontrole

Radnik jednog od trgovačkih lanaca u Srbiji odlučio je podijeliti uznemirujuće informacije o prljavim poslovnim praksama kojima su izloženi kupci. Ovaj neimenovani radnik, koji je odlučio stati u zaštitu potrošača, istaknuo je da je teško obavljati posao u ovom lancu marketa zbog pritiska koji se vrši na radnike i manipulacija kojima su prisiljeni sudjelovati.

“Dugo godina sam ovdje i na početku su ove trgovine bile za ponos i pohvalu. No, stvari su se znatno promijenile. Radi se sve i svašta kako bi se ostvarila veća zarada, a na štetu potrošača”, započeo je radnik svoje izlaganje. Naglasio je da su radnici prisiljeni obavljati različite zadatke, uključujući i manipulaciju proizvodima koji su namijenjeni potrošačima, piše zagreb.info.

“Svi radimo sve. Istovremeno, premještamo kutije s prolaza, siječemo meso, skrivamo proizvode s isteklim rokom, pakiramo ih na police, popravljamo hladnjake koji se kvare najmanje jednom tjedno”, dodao je.

Jedna od najalarmantnijih tvrdnji odnosila se na mesne proizvode. Radnik je iznio detalje o tome kako se meso tretira nakon što istekne rok uporabe.

“Ako se ne proda svježe meso, umjesto da se baci, ono se šalje na daljnju obradu. Takvo meso se opere u octu i vodi, samelje nekoliko puta na stroju, napuni začinima i od toga se prave kobasice i ćevapi”, otkrio je.

Također je upozorio da proizvodi koji imaju istekli rok trajanja nisu izbačeni iz prodaje kako bi se spriječio gubitak ili smanjenje dobiti. Umjesto toga, radnici mijenjaju datum na proizvodima i ponovno ih stavljaju na police.

Ovaj hrabri radnik apelirao je na potrošače da budu oprezni pri kupovini proizvoda te je pozvao nadležne organe da provjere i reagiraju na prljave poslovne prakse koje se odvijaju u ovoj trgovini.

Otkrivanje ovakvih informacija od strane radnika naglašava važnost transparentnosti i nadzora u trgovinskim lancima kako bi se zaštitila javna sigurnost i zdravlje potrošača. Očekuje se daljnje istraživanje ovih tvrdnji i poduzimanje odgovarajućih koraka kako bi se osigurala odgovornost i integritet u trgovini.