Radovi na cesti Lovrečan-Zlatar: Sutra se zatvara prometnica, radovi ubrzani maksimalno!

Autor zagorje.com
DSC_0553-Copy.jpg

U ponedjeljak, 30. rujna 2024. godine, župan Željko Kolar obišao je 432.421,41 eura vrijedne radove na rekonstrukciji ceste L22053 Lovrečan (Zlatar).

Tom je prilikom župan Željko Kolar istaknuo kako je riječ o radovima koji će poboljšati kvalitetu same prometnice, ali i bitno utjecati na sigurnost prometa.

-Budući da je onemogućen promet državnom cestom DC29, maksimalno smo ubrzali radove kako bismo ljudima omogućili lakše prometovanje. Radovi na rekonstrukciji dijela dionice lokalne ceste LC22053 i propusta na Martinečkoj ulici ključni su za poboljšanje prometne infrastrukture i sigurnosti svih sudionika u prometu. Sigurnost građana nam je na prvom mjestu, stoga smo maksimalno ubrzali radove kako bi prometovanje bilo moguće mjesec dana prije zadanog roka. Sutra ide završni sloj asfalta pa će cesta biti zatvorena za prometovanje, stoga zahvaljujemo građankama i građanima na razumijevanju i strpljenju te ih molimo da i dalje koriste obilazne pravce do završetka radova - poručio je župan Kolar.

Ravnatelj Županijske uprave za ceste Krapinsko-zagorske županije Stjepan Sirovec podsjetio je kako je za predmetni zahvat izrađena projektno-tehnička dokumentacija i ishođena građevinska dozvola.

-Ukupna vrijednost ugovoreni radova iznosi 432.421,41 EUR- s pdv-om, a sami radovi započeli su sredinom mjeseca srpnja ove godine. Izvođač predmetnih radova je Orešić, obrt za autoprijevoz i niskogradnju. Uslugu stručnog nadzora građenja obavlja tvrtka KONTROL PROJEKT d.o.o. Tijekom proteklih dana započeli su radovi na ugradnji asfaltnih slojeva te je za sutra, 1. listopada 2024. godine, planirana ugradnja završnoj asfaltnog sloja u punoj širini prometnice - rekao je ravnatelj Sirovec.