RAT U UKRAJINI: Kijev pod opsadom, odjekuju eksplozije. Očekuje se žestoki ruski tenkovski napad na glavni grad Ukrajine

Ukrajinci govore da se neće predati...

war-

Noćas i jutros nastavljene su žestoke borbe u Ukrajini. Ruske snage, kako javljaju svjetski mediji, opkolile su glavni grad Kijev u kojemu odjekuju eksplozije. Novinarka N1 Ana Mlinarić jutros je na svojem twitteru objavila kako su se rano jutros oglasile sirena za zračni napad i da su morali otići u podrum hotela.

Ukrajina očekuje ruski tenkovski napad na svoj glavni grad Kijev kasnije tijekom dana, što bi mogao postati najteži dan u ratu, rekao je savjetnik ukrajinskog ministra unutarnjih poslova. Anton Heraščenko rekao je da su branitelji Kijeva spremni te da imaju dosta protutenkovskih projektila koje su isporučili strani saveznici.

Zamjenik ukrajinskog ministra obrane također se složio s ocjenom da bi ruske snage danas mogle ući u područja nedaleko od Kijeva. Dodao je da postrojbe ukrajinske vojske brane položaje na četiri bojišnice unatoč brojčano nadmoćnijem neprijatelju.

Ukrajinski vojni dužnosnik također je rekao da su ukrajinske snage uspjele odbiti ruske trupe u blizini Černihiva.

To se poklapa s izvješćem ukrajinskog ministarstva obrane u kojem je ranije rečeno da su zračno-desantne postrojbe digle u zrak most preko rijeke Teteriv u Ivankivu, koji se nalazi oko 50 km sjeverno od Kijeva, u pokušaju da spriječe napredovanje ruske vojske prema glavnom gradu.