Razbojnik maskiran ženskom čarapom na glavi odnio 20.000 kun

Autor


Maskirani razbojnik u četvrtak je navečer uz prijetnju pištoljem djelatniku na Ininoj benzinskoj crpki u Mokricama pok

p_578395razobjnici-txt.jpg

Maskirani razbojnik u četvrtak je navečer uz prijetnju pištoljem djelatniku na Ininoj benzinskoj crpki u Mokricama pokraj Oroslavja oteo oko 20.000 kuna.


Oružani prepad dogodio se kao prema filmskom scenariju: s crnom ženskom čarapom na glavi muškarac srednje tjelesne građe, visok oko 180 centimetara, ušao je u prostoriju benzinske crpke i uperio pištolj u poslužitelja Josipa Gredičaka (54), naredivši da mu preda sav novac iz blagajne.

Nepoznati napadač u smeđoj jakni, tamnim hlačama i isto takvim cipelama uzeo je novac iz blagajne i istrčao iz benzinske u nepoznatome smjeru. Otad policija intenzivno traga za njim. Zasad se ne zna je li razbojnik bio sam, pa je otišao do u blizini parkiranog vozila, ili ga je netko čekao u autu ili je možda u oružani prepad krenuo pješice pa se izgubio u okolnim poljima. Inače, kad se pljačka dogodila još se nije spustila noć (oko 20 sati), ali se zbog oblačnog vremena slabije vidjelo.

Napadač je imao veliki izbor odabira puta za bijeg vozilom jer se benzinska crpka nalazi na staroj zagorskoj cesti i samo dvjestotinjak metara od ulaza na novu autocestu Zagreb - Macelj.

Otvoreni su mu bili putovi i prema Zaboku, zagorskom istoku, prema stubičkome i klanječkome kraju. To je prvi oružani prepad na benzinsku u Oroslavju.
NAjčitanije