Rekordan broj kamera u Hrvatskoj. evo gdje su nove lokacije u KZŽ

Autor Zagorje.com

Stigle i na autocestu

Kamere.png

U samo dva mjeseca na području Republike Hrvatske postavljeno je 57 novih kućišta za kamere - i tu nije kraj, proces postavljanja nastavlja se i u nadolazećim mjesecima. 

Do kraja godine u planu je još 27 novih kućišta, a kamere sada neće zaobići ni autoceste.

Nadzorne kamere stigle i na autocestu

Novost je da se sada nove lokacije za nadzor brzine mogu pronaći i na autocesti – ukupno je 7 novih kućišta na području PU Krapinsko-zagorske i PU Primorsko-goranske.

Tako se vozači na području PU Krapinsko-zagorske s kućištem mogu susresti na autocesti A2, kod mjesta Đurmanec. 

S druge strane, vozači PU Primorsko-goranske moraju biti oprezniji jer ih nova kućišta sada čekaju na čak 6 novih lokacija. Ista se mogu pronaći na autocesti A7 kod Matulja između čvora Jurdani i tunela Jušići, između tunela Škurinje I. i tunela Katarina, kod Bakra između tunela Burlica i čvora Šmrika te između čvora Sveti Kuzam i čvora Hreljin. Nova kućišta nisu zaobišla ni autocestu A6 pa se sada mogu pronaći prije samog vijadukta Zvečeve Drage te kod Orehovice u blizini vijadukta Svilno. 

Najviše kamera na području Primorsko-goranske županije

Najoprezniji trebaju biti vozači PU Primorsko-goranske, gdje je do kraja godine planirano postavljanje čak 20 novih kućišta. Pošteđeni neće biti ni kvarnerski otoci, pa će tako nova kućišta zasjati i na otoku Cresu, Malom Lošinju, Rabu i Krku.

Na području PU Istarske postavljeno je 13 novih kućišta, a s 9 novih lokacija slijede je PU Sisačko-moslavačke i PU Zadarske. 

Ništa bolje nisu prošle ni PU Ličko-senjske i PU Dubrovačko-neretvanske unutar kojih je postavljeno 8 kućišta te PU Šibensko-kninska sa 7 novih lokacija. 

U PU Požeško-slavonske mogu se pronaći 4 nova kućišta, dok su u PU Koprivničko-križevačke i PU Krapinsko-zagorske dostupna 2 nova kućišta.

Najbrojnija po kamerama PU Splitsko-dalmatinska i  PU Vukovarsko-srijemska, bogatije su za 1 kućište.

Do kraja godine ukupno 588 lokacija

Novim val postavljanja kamera rezultirat će s ukupnim brojem od 588 lokacija kamera za brzinu na kojima se nalaze kućišta. Važno je naglasiti da nije u svakom kućištu u svakom trenutku prisutna kamera, već da službenici po potrebi sele kamere s jedne lokacije na drugu. To je relativno lak posao, pa vozači ne trebaju računati na to da na određenoj lokaciji stalno stoji prazno kućište.

Pozivamo vozače da pažljivo voze, nevezano za to gdje se kamera nalazi! Poštivanje prometnih pravila ne smanjuje samo mogućnost kazni, već doprinosi sigurnijem i ugodnijem putovanju za sve sudionike u prometu.

Popis novih lokacija možete provjeriti na kompare.hr.

U KZŽ nove su lokacije sljedeće:

DONJI MACELJ (Općina Đurmanec), ulica kroz mjesto Donji Macelj kod kbr.115 (kod OŠ); D1.
ĐURMANEC, Autocesta A2 (Zagreb-Macelj) na 8km +370m 

 

NAjčitanije