Rekorder vikenda vozio sa 2,12 promila alkohola

Autor

Policijski službenici Policijske uprave krapinsko-zagorska su u noći, 12./13. ožujka 2011. godine (subota/nedjelja) od 2

policija_252364S1.jpg

Policijski službenici Policijske uprave krapinsko-zagorska su u noći, 12./13. ožujka 2011. godine (subota/nedjelja) od 21 do 3 sata, proveli preventivno-represivnu akciju usmjerenu na nadzor brzine kretanja vozila, alkoholiziranosti sudionika u prometu i korištenja sigurnosnog pojasa. Akcija je provedena istovremeno sa susjednom Policijskom upravom zagrebačkom.

U preventivnoj-represivnoj akciji obavljen je nadzor nad 127 vozila i vozača, a 35 vozača je podvrgnuto alkotestiranju. U akciji je ukupno utvrđen 41 prometni prekršaj, od čega 12 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 10 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 6 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 2 prekršaja upravljanja neregistriranim vozilima i 11 ostalih prekršaja.

Prilikom provođenja akcije privremeno je oduzeto 6 vozačkih dozvola, a iz prometa je isključeno 6 vozača i 2 vozila, dok je 1 vozač zadržan u posebnim prostorijama do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Od pet utvrđenih koncentracija alkohola, najveća je iznosila 2,12 g/kg, a najmanja 0,66 g/kg (sve utvrđene koncentracije alkohola utvrđene su kod vozača osobnih vozila-muških vozača). Najveća brzina kretanja vozila (106 km/h) izmjerena je u naselju.

Za vrijeme odvijanja akcije, na području ove Policijske uprave krapinsko-zagorske dogodila se jedna prometna nesreća s poginulom osobom. Ista se dogodila 13. ožujka 2011. godine oko 2.20 sati u mjestu Marija Bistrica, u kojoj je smrtno stradao suvozač. Uzrok nastanka prometne nesreće je neprilagođena brzina

NAjčitanije