Rezultati ankete: 1531 čitatelj odgovorio treba li i premijer dati ostavku zbog afera

PXL_161123_106208154.jpg

Nakon što je u utorak poslijepodne zbog najnovije afere smijenio svog već tridesetog ministra otkako obnaša funkciju predsjednika Vlade, Andrej Plenković objasnio je novinarima kako ga je smijenio zbog toga što je loše birao suradnike, odnosno, zbog političke odgovornosti.

Na društvenim mrežama mnogi su komentatori odmah postavljali pitanje ne bi li onda i sam premijer, koji je izabrao do sada pozamašan broj ministrica i ministara koji su se pokazali lošim izborom, pa ih je smijenio, po toj istoj političkoj odgovornosti također trebao podnijeti ostavku.

Stoga smo čitateljima portala Zagorje.com postavili tog popodneva, 12. prosinca, anketno pitanje na tu temu, a anketa je zaključena sinoć, 14. prosinca u 23:59h.

Možete je pronaći na linku OVDJE.

Iako se nikako ne radi o stručnom, znanstvenom istraživanju javnog mijenja, kakvog provode za to specijalizirane i licencirane agencije, i to na način da provedu ispitivanje među 1000 osoba s područja čitave Hrvatske i iz svih dobnih skupina, rezultati ankete ipak donekle pokazuju kakav je stav jednog dijela zagorske javnosti.

Naime, u anketi smo čitateljima postavili pitanje: "Nakon brojnih afera i smjena ministara, treba li premijer dati ostavku?", a ponuđeni odgovori bili su sljedeći:

  • Ne, treba ostati.
  • Ne, jer on ne može biti odgovoran za tuđa (ne)djela.
  • Da, odmah!
  • Da, ali samo ako se dokaže da je i on sudjelovao u protuzakonitim aktivnostima.

Na koncu, u ova dva dana anketu je ispunio 1531 čitatelj, a njih čak više od dvije trećine, točnije čak 66,96% smatra da premijer treba odmah podnijeti ostavku.

Ponavljamo, anketa je i dalje dostupna na na linku OVDJE.