Rezultati predsjedničkih izbora u Zagorju

U našoj županiji na birališta je izašlo 45.725 birača, odnosno 41,71 posto, što je za gotovo šest posto manje od prosjeka državnog izlaska, koji je bio 47,14 posto.

predsjednički izbori 2014.jpg

Birači Republike Hrvatske predsjednika države dobit će u drugom krugu. Za konačnu pobjedu borit će se Ivo Josipović koji je u prvom krugu, prema privremenim i neslužbenim rezultatima, osvojio 38,46 posto, te Kolinda Grabar Kitarović s 37,22 posto, javlja Radio Stubica

Veliko iznenađenje prvog kruga predstavlja rezultat Ivana Sinčića, koji je kao relativno nepoznata osoba, bez stranačke infrastrukture, osvojio 16,42 posto, dok je posljednji Milan Kujundžić sa 6,30 posto. I u Krapinsko-zagorskoj županiji isti poredak, s malo drugačijim postocima. Ivo Josipović je osvojio 39,85 posto, Kolinda Grabar Kitarović 35,66, Ivan Sinčić 18,71 i Milan Kujundžić 4,40 posto.

Od zagorskih gradova u svih sedam, Krapini, Donjoj Stubici, Oroslavju, Klanjcu, Zlataru, Pregradi i Zaboku, pobijedio je Josipović.

On je pobijedio i u 14 općina - Bedekovčini, Đurmancu, Hrašćini, Humu na Sutli, Konjšćini, Krapinskim Toplicama, Kumrovcu, Maču, Petrovskom, Radoboju, Tuhlju, Stubičkim Toplicama, Zagorskim Selima i Zlatar Bistrici.

Kolinda Grabar-Kitarović pobijedila je u 11 općina, u Budinšćini, Desiniću, Gornjoj Stubici, Jesenju, Kraljevcu na Sutli, Mariji Bistrici, Loboru, Novom Golubovcu, Svetom Križu Začretju, Mihovljanu i Velikom Trgovišču.

U našoj županiji na birališta je izašlo 45.725 birača, odnosno 41,71 posto, što je za gotovo šest posto manje od prosjeka državnog izlaska, koji je bio 47,14 posto. Drugi krug izbora održat će se 11. siječnja.

NAjčitanije