SAGA SE NASTAVLJA: 9 – godišnjak se vratio u školu, roditelji povukli ostalu djecu, ravnatelj dao ostavku

PXL_160524_114610940.jpg

Devetogodišnji dječak zbog kojeg se iz jedne osnovne škole u Zagrebu ispisao cijeli razred, sada se vratio na nastavu u drugoj školi u koju je kasnije upisan.

Roditelji druge djece iz razreda su nakon toga svoju djecu povukli s nastave, javlja HRT i dodaje da se odvjetnik skupine roditelja nakon toga ponovno sastao s pravobraniteljicom za djecu kako bi se pronašlo novo rješenje. Do tada se bojkot nastavlja.

- U uredu pravobraniteljice sam zajamčio da ćemo se mi kao odvjetnici pridržavati povjerljivosti. Zamolio sam je da intervenira gdje god može vezano uz poštivanje tih mjera. Nadamo se da će se nastaviti pridržavanje tih mjera kako je i bilo u ovom kraćem periodu, rekao je za HRT odvjetnik Klaudio Čurin.

Pravobraniteljica za djecu Helenca Pirinat Dragičević još je 10. listopada održala hitan sastanak s roditeljima, školskim osobljem, predstavnicima Grada Zagreba i Ministarstva, a dan poslije roditelji djece iz razreda u novozagrebačkoj osnovnoj školi vratili su svoju djecu na nastavu.

Jutarnji list doznaje kako su roditeljima ostale djece rekli da dječak do daljnjega neće biti u školi, odnosno dok god traje vještačenje. No, budući da se roditelji dječaka nisu držali dogovora, na Učiteljskom vijeću kasno sinoć odlučeno je da se u utorak neće održati nastava u matičnoj i područnoj novozagrebačkoj školi. Ipak, sva djeca koja dođu u školu bit će zbrinuta, poručili su iz škole. "Zbog sustavnog pritiska, Učiteljsko vijeće daje podršku ravnatelju, nastavnicima i roditeljima", stoji u poruci koju su jučer dobili roditelji.

24 sata pak doznaje od roditelja kako je ravnatelj škole sinoć podnio neopozivu ostavku.

 

NAjčitanije