SAMO KOD NAS: Siromašna općina ima 5 zaposlenih i 27 službenih mobitela

Na čelu Kloštra Podravskog koji ima oko 3000 stanovnika već godinama je načelnik Siniša Pavlović, inače član predsjedništva i politički tajnik županijskog HDZ-a

kloštar podravski.jpg

Jedna od najsiromašnijih općina u Podravini dobila je nepovoljno mišljenje Državnog ureda za reviziju jer financijski izvještaji “ne iskazuju objektivno i istinito podatke o financijskom položaju Općine”, piše portal Danica.

To je drugi put da podravska općina Kloštar Podravski pada na reviziji. Brojne nepravilnosti ustanovljene su i u revizorskom izvještaju za 2017. godinu, od kojih većina do danas nije ispravljena.

Zapravo je teško nabrojiti sve nepravilnosti koje je ustanovila državna revizija u financijskim izvještajima o poslovanju i proračunu Općine za 2020. godinu. Nalaz revizije lokalnih jedinica objavljen je ovih dana i o njemu će se raspravljati i u Saboru.

Na čelu Kloštra Podravskog koji ima oko 3000 stanovnika već godinama je načelnik Siniša Pavlović, inače član predsjedništva i politički tajnik županijskog HDZ-a. Revizija mu zamjera posvemašnji kaos u općinskim financijama i knjigama gdje se doslovce ne zna “tko pije, a tko plaća”, piše Danica.hr.

Primjerice, rashodi za usluge telefona i interneta ostvareni su u iznosu od 83.854 kune, a rashodi za nabavu mobilnih uređaja kao robni zajam u iznosu od 45.137 kuna.

“Prema ispostavljenim mjesečnim računima za uslugu telefona, usluga se obračunava za 27 mobilnih telefona različitih tarifnih opcija. Prema Odluci o uvjetima korištenja mobilnih telefona, koju je donio općinski načelnik u ožujku 2018., odobreno je pravo na korištenje mobilnih telefona općinskom načelniku, pročelniku i ostalim zaposlenicima prema tarifama ili mjesečnoj nadoplati putem bonova (prema potrebi).

Međutim, tarife odnosno limiti do kojih se priznaje pravo korištenja te koje troškove uključuju nisu utvrđeni. Također, popis osoba koje su preuzele službene mobitele nije sastavljen te nije osigurano praćenje potrošnje usluga telefona zbog čega se ne može potvrditi opravdanost nabave i korištenja navedenog broja mobilnih telefona ni troškova usluga telefona”, navode revizori.

Općina ima profesionalnog načelnika i zamjenika te troje zaposlenih u jedinstvenom upravnom odjelu. Ovog časa nije poznato kome su sve općinske vlasti dodijelile ukupno 27 službenih mobitela, navodi portal Danica.