Sanader otvorio Institut za informatičke inovacije

Autor

U dvorcu Sveti Križ Začretje predsjednik hrvatske Vlade Ivo Sanader otvorio je Institut za informatičke inovacije. Ideje

p_908677pavlina-v.jpg
U dvorcu Sveti Križ Začretje predsjednik hrvatske Vlade Ivo Sanader otvorio je Institut za informatičke inovacije. Ideje moraju izaći na tržište, naglasio je osnivač i ravnatelj instituta dr. Janko Mršić Flogel koji je osnovao i prvu kompaniju u Hrvatskoj koja se bavi novim tehnologijama.

Otvorenje Instituta snažan je ulazak privatnog sektora u znanost, rekao je nakon potpisivanja projekta «Jezgra za inteligentne sustave i mreže» ministar znanosti Dragan Primorac, zadovoljan što su u ekipi vrhunski svjetski stručnjaci kao dr. Janko Mršić Flogel i njegovi kolege među kojima su i osnivači interneta. Svoj dolazak na otvorenje Instituta za informatičke inovacije premijer Sanader je objasnio željom Vlade koja Hrvatsku želi kao zemlju znanja.

Ovo je sjajan i uspješan primjer javno-privatnog partnerstva u znanosti i prvi takav u Hrvatskoj, rekao je premijer Sanader posebno zadovoljan što je preko tvrtke koju su zajedno osnovali Institut Ruđer Bošković i dr. Janko Mršić Flogel došlo do takvog spoja znanosti i poduzetništva. Takav model ulaganja u znanost omogućit će otvaranje 33 nova radna mjesta, rečeno je prilikom otvaranja Instituta.
NAjčitanije