SDP najjača stranka u Zagorju, HDZ nešto slabiji


Anketa koja je provedena posljednjih tjedana u Krapinsko-zagorskoj županiji pokazala je kako je SDP trenutno najjača s

sdp_hdz.jpg


Anketa koja je provedena posljednjih tjedana u Krapinsko-zagorskoj županiji pokazala je kako je SDP trenutno najjača stranka u Zagorju. HDZ je nešto slabiji od SDP-a, a onda ga slijede HNS i HSS. Ostale stranke u anketi nisu prošle prag.

Definitivno je dogovoreno da SDP i HNS idu u koaliciju na županijskoj razini i da kandidat za župana bude Siniša Hajdaš Dončić (SDP), dok će mjesto dožupana pripasti HNS-u, ali to neće biti Anđelko Topolovec koji je bio službeni HNS-ov kandidat za župana, već netko drugi iz redova te stranke.

Od samog početka jasan je bio stav šefa zagorskog HNS-a Topolovca, da ukoliko ne bude kandidat za župana za ostale se funkcije neće kandidirati. Predsjednik zagorskog HNS-a bit će kandidat za načelnika Radoboja, čiju funkciju obnaša i sad. Ostala mjesta ova će koalicija rasporediti s drugim koalicijskim partnerima. Ono što sklopljenoj koaliciji SDP - HNS ide na ruku jest da je 80 posto građana KZŽ istaknulo u anketi da bi glasali za nju.

Anketa koja se provodi u Zagrebu, pokazuje kako je Milan Bandić (SDP) u prednosti u odnosu na Radimira Čačića (HNS) u utrci za gradonačelničko mjesto u Zagrebu. Čačić će odlučiti isto što i Topolovec, povući svoju kandidaturu, ukoliko do travnja rezultati budu i dalje u korist Bandića.

NAjčitanije