Sedmodnevna prognoza Kristijana Božarova: Evo što nas čeka do Štefanja

božarov.jpg

Naš prognostičar Kristijan Božarov donosi vam novu tjednu prognozu, koja se mnogima neće svidjeti, budući da, prema sadašnjim najavama, za Badnjak stiže južina.

VREMENSKA SLIKA:

Ni ovog Adventa nemamo priželjkivani bijeli ugođaj. Ponegdje se početkom mjeseca pojavilo malo snijega, ali ništa značajnije. Čini se da ni posljednji adventski tjedan neće donijeti neku značajniju promjenu. U većini dana ćemo imati suho vrijeme, moguće uz dugotrajnu maglu. U nekim danima može pasti malo kišice, a temperatura zraka ostaje malo iznad prosjeka. Opširnije o prognozi u nastavku.

VREMENSKA PROGNOZA:

Utorak nam donosi većinom suho i prohladno vrijeme uz mogućnost za maglu i niske oblake o čemu će ovisiti dnevna temperatura. U brdovitim područjima će biti dosta toplo, ali nizine bi uz dugotraniju maglu trebale ostati nešto hladnije.

Neke bitnije promjene vjerojatno nema ni u srijedu, iako su uz više oblaka krajem dana ponegdje moguće neke slabe oborine, par kapi kiše. Temperatura zraka bez veće promjene u odnosu na prethodne dane.

Četvrtak po prvim prognozama ima mogućnost za malo kišice, ali čini se samo mjestimično i u maloj količini. I dalje nema nikakvog zahlađenja pa će jutarnja temperatura biti oko nule, a najviša dnevna između 5 i 8 Celzijevih stupnjeva. Popodne može biti i malo sunca.

U petak i subotu naši prognostički materijali pokazuju uglavnom suho i djelomično sunčano vrijeme. Postoji mogućnost za jutarnju maglu ili niske oblake, ali bi uz povremeno umjeren jugozapadni vjetar ipak trebalo biti i sunčanih razdoblja.

Na Badnjak bi trebala biti južina. Uglavnom suho vrijeme, može biti nešto jačeg jugozapadnog vjetra, a temperatura zraka će vjerojatno biti malo viša.

Blago vrijeme bi se trebalo nastaviti i na Božić. Možda sasvim malo kiše. Zapuhat će sjeverac pa će biti stupanj-dva hladnije.