Seminar o sljubljivanju vina i hrane

Autor

Seminar o sljubljivanju vina i hrane će se za vinare Krapinsko – zagorske županije održati ovaj vikend 12.i 13. si

p_625065vincekovo.jpg
Seminar o sljubljivanju vina i hrane će se za vinare Krapinsko – zagorske županije održati ovaj vikend 12.i 13. siječnja u Dvorcu Mihanović. S područja Županije prijavljeno je ukupno 30 vinara predstavnika udruga vinara i vinogradara za koje je radionica besplatna pošto ju subvencioniraju Zagorska razvojna agencija i udruga Vino – Zagorje.

Radionica se bazira na spajanju vina i jela u cilju unapređenja prodaje na mikrolokacijama. Slična radionica, ali za zagorske ugostitelje održat će se 26.i 27. siječnja također u dvorcu Mihanović. Organizator je Zagorska razvojna agencija, a financira se iz projekta Razvoj za razvoj u sklopu edukacije poljoprivrednika, a predavanja drže predavač iz tvrtke Gastronomadi i USAID-a.

Cilj je ovoga seminara proširiti turističku ponudu te unaprijediti prodaju kvalitetne hrane i vina kroz upotrebu sommelierskih znanja i vještina. Naime, u turizmu i ugostiteljstvu primjetan je trend da se sve više pažnje pridaje kvalitetnijoj ponudi hrane i pića, s posebnim naglaskom na gurmansku hranu.


Ovaj trend povećava potrebu za obrazovanim kadrovima sposobnim da na ispravan način serviraju, preporuče i promoviraju hranu i piće kao dio kulturne i sociološke baštine, kao i da odgovore na pitanja o sljubljivanju vina i hrvatske kuhinje.

Na seminaru će se govoriti o osnovama prodaje i ponude visokokvalitetnih jela te osnove sommelierskih znanja, sljubljivanje jela i pića, ispravna i poželjna uporaba hrvatskih gastronomskih ikona, ponuda autohtonih jela, ponuda sezonskih jela, izrada jelovnika, izrada vinskih karata. Također će se govoriti o upotrebi gore navedenih znanja na komercijalan i profitabilan način.
NAjčitanije