Sezona u zagorskim toplicama

Sezona u zagorskim toplicama započela je prije više od mjesec dana. Sve toplice rade, a kupača ima. Većinom su to Zagrep

p_619601terme tuhelj (640 x 480).jpg
Sezona u zagorskim toplicama započela je prije više od mjesec dana. Sve toplice rade, a kupača ima. Većinom su to Zagrepčani, kupači s područja naše županije, a ima i Slovenaca. Najjeftinije su Aquae Vivae i Sutinske toplice, a najveću novost u ponudi imaju Terme Tuhelj.



Terme Tuhelj

Terme Tuhelj svoju vanjsku sezonu kupanja na bazenima otvorile su 26 travnja. Raspolažu s četiri bazena: bazen s valovima, bazen za rekreaciju s toboganom, te dva dječja bazena. Novost je adrenalinski park koji je otvoren kad i ljetna sezona kao i to što gosti svakog vikenda mogu letjeti balonom, u suradnji s Balon klubom iz Zagreba. Novost u ovoj sezoni je i ponuda masaže na vanjskim bazenima, kao i ponuda beauty centra. Svaki dan organiziraju se razni animacijski programi, očekuje se i posjet Shreka. Ulaznica za odrasle radnim danom košta 50, a vikendom 60 kuna. Dnevna ulaznica za djecu košta 35, a vikendom 45 kuna. Na obiteljske karte dobivaju se i određeni popusti.

HTP Matija Gubec

HTP Matija Gubec u Stubakima vanjsku su sezonu otvorili 28. travnja. Kupačima je na raspolaganju 7 bazena. Najveća novost u ovoj ljetnoj sezoni je besplatan ulaz za djevojke od 18 do 25 godina. Ova novost potaknula je velik interes kupača, posebno mladih. Novo u ponudi su i obiteljske ulaznice, odnosno obiteljski paketi po povoljnijoj cijeni. Ulaznice za odrasle naplaćuju se po 28 kuna, a za odrasle 20 kuna. Poslije 14 sati karte za kupanje su jeftinije, 23 kuna za odrasle, a 17 kuna za djecu.

Terme Jezerčica

I Terme Jezerčica otvorile su svoju vanjsku sezonu 28. travnja. Za kupanje je na raspolaganju jedan veliki bazen i jedan dječji. Novih ponuda u odnosu na prošlu ljetnu sezonu nema. Tobogan koji je dosad radio na žetone koji su bili po kunu, više se ne naplaćuje, a tobogan radi od 14 do 20 sati. Terme Jezerčica na svojim vanjskim bazenima nude i masažu. Medicinska masaža, primjerice, košta 40 kuna, dok su cijene ostalih masaža malo veće. Ulaznica za odrasle je 40 kuna, a za umirovljenike i djecu 30 kuna. U popodnevnim satima karta je nešto jeftinija.

Aquae Vivae i Sutinske toplice

Aquae Vivae Krapinske Toplice rade u istim uvjetima kao i prošlog ljeta, a sezona je krenula 1. svibnja. Kupačima su na raspolaganju dva velika bazena. Novih sadržaja nema. Ono što Aquae Vivae nudi od prošle sezone su teniski teren, stolni tenis i mini golf. A svaki dan se jedan od bazena puni svježom vodom. Ulaznice su jeftinije u odnosu na ostale zagorske toplice: 25 kuna za odrasle, 15 kuna za djecu i umirovljenike.

Za one koji su mislili kako se Sutinske toplice neće otvoriti ove turističke sezone, evo novosti. Otvorene su 7. lipnja , a ovog vikenda bilježe i prve kupače. Bazeni su čisti, uredni i svježe obojeni, a posebnih novosti u ponudi nema. Sutinske toplice raspolažu s 2 veća bazena i jednim dječjim. Smještaj se može potražiti u blizini, u Zlataru, u hotelu Ivančica. Dnevna karta za odrasle radnim danom košta 20 kuna, a vikendom i praznicima 25. Za djecu i umirovljenike radnim danom 15 kuna, a vikendom i na praznike 20 kuna. Za grupu od 20 osoba i više radnim danom je 15 kuna, a vikendom i praznicima 20. Za grupu djece i umirovljenika ulaznica radnim danom košta 13 kuna, a vikendom i praznicima 17 kuna. Sezona kupanja traje do rujna.

Piše:Mirjana Bašak
NAjčitanije