Sezonsko zapošljavanje na moru

Autor

Pripreme za sezonsko zapošljavanje u 2005. godini u Područnoj službi Krapina započele su već u siječnju 2005. godine. P

zavod.jpg

Pripreme za sezonsko zapošljavanje u 2005. godini u Područnoj službi Krapina započele su već u siječnju 2005. godine. Poduzetim aktivnostima željelo se informirati i potaknuti što veći broj nezaposlenih osoba na sezonsko zapošljavanje.

Tijekom siječnja i početkom veljače 2005. organizirani su i održani sastanci po ispostavama Zavoda s nezaposlenim osobama koje su za takav rad bile zainteresirane. Termini održavanja sastanaka bili su oglašeni kroz medije, na oglasnim pločama PS Krapina i u svim ispostavama, kako bi svi zainteresirani mogli dobiti informacije o sezonskom zapošljavanju i ispuniti prijavnice za sezonu 2005.

Neposrednim informiranjem obuhvaćeno je 311 nezaposlenih osoba, a prijavnice za sezonsko zapošljavanje su potom popunile 152 osobe za različita zanimanja (vrtlarski radnici, čistačice, kuhinjski pomoćnici, konobarski pomoćnici, kuhari, konobari, sobarice, prodavači ...).

Nakon neposrednog informiranja po ispostavama, početkom veljače 2005. organizirani su i sastanci nezaposlenih osoba zainteresiranih za sezonski rad s predstavnicima turističkih kuća koje su posjetile našu Područnu službu i to: Istraturista iz Umaga, Solarisa iz Šibenika, Plave Lagune iz Poreča, predstavnicima nekoliko manjih poslodavaca, a u svibnju prvi put s predstavnicima tvrtke Konzum za prodavače u sezoni na moru.

Tijekom prvih šest mjeseci ove godine, u cilju sezonskog zapošljavanja obrađeno je ukupno 450 nezaposlenih osoba, a prijavu za rad na sezonskim poslovima popunilo je 196 osoba. Zaposlenje je ponuđeno odnosno dogovoreno s 91 osobom od kojih se jedan dio njih u međuvremenu zaposlio na području naše županije.

Budući je ove godine zabilježen veći interes mladih tj. osoba koje su tek maturirale za sezonskim zapošljavanjem u odnosu na prijašnje godine i to kako za poslove u struci tako i za sve druge poslove, do sada su iz evidencije nezaposlenih posredovanjem PS Krapina zaposlene 103 osobe i to pretežno na poslovima kuhara, pomoćnih poslova u kuhinji, konobara, sobarica, prodavača.

Obrada nezaposlenih osoba u cilju sezonskog zapošljavanja nastavlja se obzirom da poslodavci i dalje dostavljaju prijave potrebe za sezonskim radnicima što predstavlja mogućnost za daljnje zapošljavanje na sezonskim po

NAjčitanije