Sindikat učitelja:"Samo nasilnici zaštićeni od nasilja"

Autor

Na sjednici povjereništva Sindikata hrvatskih učitelja Krapinsko - zagorske županije, na kojoj se predstavio i novoizbra

razred1.jpg

Na sjednici povjereništva Sindikata hrvatskih učitelja Krapinsko - zagorske županije, na kojoj se predstavio i novoizbrani predsjednik HSU-a Zvonko Laktašić, održano je predavanje o internoj i eksternoj komunikaciji u sindikatu.

U raspravi poslije predavanja iskusnog stručnjaka za sindikalnu problematiku Hašima Bahtijarija istaknuto je da je u školama trenutačno jedan od najvećih problema nasilje.

Budući da ministarstvo ništa ne poduzima kako bi zaštitilo svoje zaposlenike i učenike od malobrojnih ali moćnih nasilnika (učenika a često i njihovih roditelja) koji katkad drže u strahu cijelu školu,
Sindikat je poduzeo prve korake kako bi se taj problem počeo rješavati prije nego što se posve otme kontroli - rečeno je na skupu.

Među prvim koracima su zajednička izjava za javnost svih školskih sindikata i prijedlog zakonskog rješenja zaštite učitelja od nasilja u dodatku kolektivnom ugovoru.

Izvor: Večernji list

NAjčitanije