SIRENE U MARIJI BISTRICI: Vatrogasci izašli na vježbu sa čak osam vozila

Vatrogasna vježba Centar 2024. naslovna .jpg

Jučer u 18 sati u Mariji Bistrici oglasile su se vatrogasne sirene. Srećom, nije se radilo o ozbiljnoj potrebi za intervencijom, već je u sklopu velike manifestacije ''Ljeto u Mariji Bistrici'', održana još jedna redovna javna pokazna vatrogasna vježba VZO Marija Bistrica.

Ove je godine vježba održana na području djelovanja središnjeg društva ove zajednice, DVD Marija Bistrica i to u samom centru, na zgradi općina. Vježbu je osmislio zapovjednik VZO Marija Bistrica Velimir Babić, sa pretpostavkom požara u tavanskom prostoru, prilikom izvođenja radova na montaži fotonaponskih modula na krovu zgrade.

 

Veliku fotogaleriju s vježbe u Mariji Bistrici pogledajte OVDJE!

 

Također, pretpostavka za vježbu uključivala je i izlijetanja automobila u zdenac u neposrednoj blizini zgrade Općine, i to kao posljedica dekoncentracije vozačice zbog primijećenog požara na zgradi. Tako su vatrogasci u ovoj vježbi imali mnoštvo zahtjevnih zadataka, koji se mogu dogoditi i u stvarnosti. Osim što su morali ''gasiti'' požar, odvijala se i akcija spašavanja osobe, koje je ostala na kravu, a također trebalo je spašavati i unesrećenu osobu iz automobila.

U vježbi su sudjelovala sva četiri društva VZO Marija Bistrica (Marija Bistrica, Laz, Selnica i Tugonica – Podgrađe), Zagorska javna vatrogasna postrojba Zabok – ispostava Marija Bistrica i ekipa Hitne medicinske pomoći ispostava Marija Bistrica. Ukupno je u vježbi sudjelovalo 27 vatrogasaca sa osam vozila, od čega tri navalna, autoljestve, zapovjedno vozilo, te dvije autocisterne i jedno kombi vozilo. Po završetku još jedne uspješne vježbe zapovjednik Babić je podnio prijavak načelniku Općine Marija Bistrica Josipu Miličkom, koji je istaknuo kako je i ova vježba još jednom pokazala spremnost vatrogasnih snaga. Vježbi su prisustvovali između ostalih i potpredsjednik HVZ, predsjednik VZKZŽ i VZO Marija Bistrica Stjepan Skuliber, te zamjenik zapovjednika VZKZŽ-e Tomislav Novosel.