Skipavanje Zvonca

Autor

Na konferenciji za novinare, na koju nismo mogli ne odazvati se jer je na pozivu unificirano pisalo: „najboljem i

p_421782zvonec, krapina, predfašnik 2008. 01 (600 x 450).jpg

Na konferenciji za novinare, na koju nismo mogli ne odazvati se jer je na pozivu unificirano pisalo: „najboljem i najuspješnijem sredstvu javnog priopćavanja“, predstavljen je novi broj Humoristično – satiričnog lista „Zvonec“ Krapina.


Članovi Humorističnog društva „Zvonec“, koje je izdavač ovoga fašničkoga lista, koji je, kako oni kažu, na friški zagorski luft prvi put zišel 1906., predstavljanje novinarima upriličili su „Pod starim krovovima“ (poznati ugostiteljski lokal u Krapini) ukazujući nam tako da i dalje tradicija i smijeh idu zajedno.

No, samo predstavljanje lista, održano 30. siječnja, nije baš išlo glatko. Naime, i toga su dana svi kamioni i šleperi s područja naše županije bili pred Saborom. Vjerojatno se i vi pitate zašto? Nismo ni mi znali, o čemu je riječ otkrio nam je „Zvonec“: pa sva spomenuta prijevozna sredstva su u Zagrebu u očekivanju odvoza svega onoga „kaj buju naši saborniki tam izborili, a kak su obečavali u predizbornoj kampanji.“ Tako da je „Zvonec“, obzirom da je tiskan u Zagrebu, u Krapinu stigao s jednim kiperom…

To je sve u duhu Zvonca, rekli su na predstavljanju Milivoj Arbanas, predsjednik Udruge te Drago Kozina (ne)odgovorni urednik, jer svakom „gdo bu Zvonec sedeč čital u preprugu bu mu se sasipalo - skipalo puno smeha“, a to je i osnovni moto i ovogodišnjeg Zvonca: našalite se i biti dobro raspoložen. Istina, to smehom izazvano raspoloženje ne mora vas držati. Nek tak, samo do drugoga Fašnika“. Uz spomenute članove Redakcije tu su još, uz Zdenka Vincelja-Pubu zaduženog za prijevoz, bili Zvonimir Antonović, Mirko Horvat, Božidar Kuhar, Viktor Mikša i Viktor Vincelj.

Od tehničkih podataka spomenimo da je „Zvonec“ među svoje čitatelje – „med Vas drage moje Zagorke i preštimani Zagorci“ izašao u kolor izdanju. Na 32 stranice prošetao se gradom Krapinom, a u njemu su zastupljena događanja od Bednje, prek Jesenja, Đurmanca, Pregrade, Petrovskog, Radoboja, Svetog Križa Začretja, pa do Zaboka. U spomenutim mjestima, u trgovinama kao što je to već uobičajeno niz godina unatrag, „Zvonec se može i kupiti.

Joj, skoro smo zaboravili, skrenuti pažnju i na „horoskop“ koji je postizborno - političko – seksističkog karaktera. (To nema veze s porukom: ak ti je u politiki došlo do pada rejtinga, pa ga ne moreš zdići, nemoj posizati za viagrom, tu je treba nekaj drugo…)

I još jedna važna vijest: Zvoncu cijena je, cijena ista ona lanjska – nije poskupio.

NAjčitanije