Školovanje za pčelare

Autor

Služba za poljoprivredu Krapinsko-zagorske županije i ove godine organizira, u suradnji s Pčelarskom školom Zagreb, škol

pcela.jpg
Služba za poljoprivredu Krapinsko-zagorske županije i ove godine organizira, u suradnji s Pčelarskom školom Zagreb, školu za zanimanje pčelar.


Prijave se još uvijek primaju u Službi, a kada se oformi grupa od dvadesetak polaznika krenut će se s teorijskim dijelom nastave koja će se održavati u Poljoprivrednom učilištu u Bedekovčini i to tijekom razdoblja mirovanja pčela.

S početkom njihove aktivacije krenut će se i s praktičnim dijelom nastave, i to u dvije faze. U prvoj, zajedničkoj, polaznici će tijekom dva vikenda odraditi dio nastave, a potom nastaviti rad pojedinačno, tijekom cijele sezone, uz pomoć mentora.

Ove će biti treća generacija polaznika školovanja za zanimanje pčelar, koju je dosad završilo gotovo 200 osoba. Po uspješnom završetku školovanja, u skladu sa zakonskim odredbama, polaznici stječju uvjerenje o zanimanju pčelar koje im se upisuje u radnu knjigu.

Prijave kandidata primaju se u Službi za poljoprivredu Krapinsko-zagorske županije u Krapini, Magistratska 1, kod mr. Mladena Krušelja.
NAjčitanije