Skupština europskih regija

Autor

Redovito godišnje zasjedanje Skupštine europskih regija (AER), u kojoj je Krapinsko-zagorska županija članica od 2000.

eu.jpg

Redovito godišnje zasjedanje Skupštine europskih regija (AER), u kojoj je Krapinsko-zagorska županija članica od 2000. godine, održava se u francuskom Belfortu od 25. do 27. studenoga, a okupit će predstavnike 270 regija-članica te dvadesetak međuregionalnih organizacija.

Godišnjem će skupu, koji ove godine za temu ima energetsku učinkovitost i regionalne inovacije u cilju rasta zapošljavanja, prisustvovati i zamjenica župana Sonja Borovčak te direktorica Zagorske razvojne agencije Ines Gašparlin.

Dinamičan program obuhvaća nekoliko važnih segmenata, među kojima je radionica vezana uz EU fondove, odnosno objedinjavanje informacija o bespovratnim sredstvima iz svih trenutno dostupnih izvora, zajedničko pripremanje projekata – bez obzira na nositelje, kao i projekcija projekata koje bi tijekom 2010. prijavljivala Skupština.

Velik dio rada odnosi se na mlade, odnosno raznovrsne programe mobilnosti, a dio radionica i predavanja vezan je uz energetsku učinkovitost i klimatske promjene, o kojima će govoriti i predstavnici UNDP-a. Dakako, i ove se godine dodjeljuje nekoliko nagrada – za inovaciju, komunikaciju te rad s mladima.

NAjčitanije