Slijepa pravda: Samo prekršajni postupak protiv suca koji je vozio pijan i "pružao otpor"

Autor

Rikard Kunštek (48), sudac Općinskog suda u Krapini, koji je noć s 22. na 23. siječanj ove godine prenoćio u policijskoj

sud_presuda.jpg

Rikard Kunštek (48), sudac Općinskog suda u Krapini, koji je noć s 22. na 23. siječanj ove godine prenoćio u policijskoj postaji zbog vožnje u pijanom stanju, s 2,08 promila alkohola u krvi te navodnih prijetnji i uvreda na račun policijskih službenika, jučer je na Prekršajnom sudu u Krapini bio na prvom ročištu radi utvrđivanja činjenica vezanih uz taj incident te određivanja visine kazne. No, za sada, odlučeno nije ništa.

- Postupak je u tijeku. To je sve što možemo sada reći – rečeno nam je na Prekršajnom sudu, a iste riječi je ponovio i sam kontroverzni sudac, koji je uz njih dodao da se radi o prekršaju kakvi se događaju svaki dan 'jer svi smo mi u prometu i svi smo samo ljudi'.

Bit će najvjerojatnije kažnjen novčano, u rasponu od 5.000 do 15.000 kuna.

- Suci imaju imunitet za neka kaznena djela, a ovo je, ponavljam, prekršaj. Sve će se utvrditi u postupku – istaknuo je Kunštek, koji je prije nemilog događaja bio kandidat za predsjednika Općinskog suda, da bi kandidaturu nakon njega povukao.

Ostao je tek sudac, radi bez zastoja, a ambicije je, čini se, do daljnjega sveo na minimum.

Neslubeno doznajemo da on uporno tvrdi da nije vrijeđao i omalovažavao policajce, a kamoli im prijetio te da će to nastojati i dokazati 'jer ima svjedoke'.

Svjedoke pak imaju i policajci, odnosno mogu 'pokriti' jedan drugoga, budu li na tome inzistirali. Tko će se na što odvažiti, vidjet će se na narednim ročištima.

A kada će biti suočenje, odnosno hoće li ga uopće biti, na sudu nisu znali reći. Ne zna to ni sudac Kunštek. Ne zna ni hoće li stegovno odgovarati.

No, kako doznajemo na Županijskom sudu u Zlataru, struka će o stegovnom postupku uskoro odlučiti, najvjerojatnije za dva do tri tjedna, piše www.slobodnadalmacija.hr

Podijeli s prijateljima

NAjčitanije