Smanjen proračun Općine Gornja Stubica, ali povećana sredstva za božićnice umirovljenicima

Autor jk
vijeće gs1.JPG

Na sjednici Općinskog vijeća Gornje Stubice, održanoj prošlog ponedjeljka, donesen je drugi rebalans općinskog proračuna za 2024. godinu.

Navedenim izmjenama, proračun je smanjen za oko 2 milijuna eura i sada iznosi 7 milijuna 98 tisuća eura.

-Iz proračuna je maknut projekt sanacije nerazvrstane ceste Sekirevo Selo – Karivaroš, koji nažalost nije prošao na natječaju. Nije tu u pitanju sami naš projekt, već i projekti većeg broja općina i gradova, koji nisu prošli na tom natječaju, obzirom na iznos osiguranih sredstava i način bodovanja. Kroz projekt sanacije planirana je sanacija spomenute dionice, ali i priključnih cesta koje su u lošem stanju. Stoga ćemo taj projekt uvrstiti u proračun za iduću godinu – pojasnio je načelnik Jasmin Krizmanić.

Sredstva u proračunu povećana su pak u dijelu izgradnje ceste u industrijskoj zoni Dona. – Radi se o cesti prema reciklažnom dvorištu, čija bi izgradnja započela ove godine, a završili bismo ju usporedno kada bi bili završeno i reciklažno dvorište – rekao je načelnik.

Općinsko vijeće Gornje Stubice usvojilo Izvješće o izvršenju Proračuna Općine Gornja Stubica za prvih šest mjeseci s pripadajućim programima te izvještaj o radu općinskog načelnika za prvih šest mjeseci. Donesena je i Odluka o kratkoročnom kreditu te korištenju bankarske usluge cash poolinga, kao i Odluka o izmjenama i dopunama Odluke o mjerilima za financiranje predškolskog odgoja i obrazovanja na području Općine Gornja Stubica.

Općinsko vijeće donijelo je i Odluku o donošenju Procjene ugroženosti od požara i tehnološke eksplozije za Općinu Gornja Stubica i Plana zaštite od požara za Općinu Gornja Stubica kao i Odluku o donošenju Plana djelovanja Općine Gornja Stubica u području prirodnih nepogoda za 2025. godinu

I ove godine Općinsko vijeće donijelo je Odluku o isplati božićnice umirovljenicima. - Božićnica će ove godine iznositi 70 eura. Odlučili smo se dići ta sredstva, kako bi se ta pomoć osjetila kod onih koji imaju male mirovine – rekao je načelnik Krizmanić.

Pravo na božićnicu imat će umirovljenici s mirovinom do 350 eura, a zahtjevi će se moći podnositi od 01. prosinca.

 

NAjčitanije