Smanjiti broj požara na otvorenom prostoru

Autor

Predsjedništvo Vatrogasne zajednice Krapinsko-zagorske županije prihvatilo je ostavku dosadašnjeg zapovjednika Marijana

p_668075pozar.jpg
Predsjedništvo Vatrogasne zajednice Krapinsko-zagorske županije prihvatilo je ostavku dosadašnjeg zapovjednika Marijana Lovrenčića, koju je ovaj podnio u prosincu iz osobnih razloga.


Dužnost zapovjednika privremeno će obavljati dosadašnji zamjenik Dražen Sinković, inače zapovjednik Zagorske javne vatrogasne postrojbe. Istodobno je otvoren postupak kandidiranja za novog zapovjednika, koji bi trebao biti izabran na idućoj sjednici Predsjedništva.

Što se tiče prošlogodišnjeg stanja kada je u pitanju sigurnost i vatrogasna zaštita na području Krapinsko-zagorske županije, ocijenili smo je dobrom.

Broj požara ukupno je porastao za deset posto, ali je smanjen broj požara na stambenim i gospodarskim objektima, kao i broj tehničkih intervencija i požara na osobnim vozilima. S druge strane, zabrinjava porast broja požara na otvorenom prostoru za 20 posto.

Stoga ćemo dolaskom proljeća pojačati preventivni rad s javnošću i građanima kako bi se izbjegli požari koji nastaju prilikom nestručnog paljenja korova, smeća i drugog, kaže Ivica Glas, predsjednik VZ-a Krapinsko-zagorske županije.

I prošle je godine puno truda i rada uloženo u osposobljavanje vatrogasaca, a s time se namjerava nastaviti i ove godine, jer je jedan od glavnih ciljeva imati spremne i osposobljene ljude. Održana su i brojna županijska takmičenja, 18 ekipa plasiralo se na državna natjecanja, a cilj je da se barem jedna ekipa izbori za nastup na Olimpijadi koja će biti održana u Slovačkoj.

I prošle godine zagorski su vatrogasci bili na ispomoći u priobalju, na Dugom otoku i u Zatonu kod Zadra. Očekuje se da će i ove godine zagorski vatrogasci, zajedno s vozilima, ići na ispomoć na Jadran.

Izvor: Večernji list
NAjčitanije