Sonja Borovčak: "Mogu svakom pogledati u oči"

Autor


Šetnju gradilištem nove zagorske bolnice iskoristili smo da zapitamo Sonju Borovčak, o njezinim političkim planovima

sonja2.jpg

Šetnju gradilištem nove zagorske bolnice iskoristili smo da zapitamo Sonju Borovčak, o njezinim političkim planovima.

Zar će škare za rezanje vrpce na otvaranju bolnice krajem iduće godina prepustiti nekoj drugoj županici ili županu?

-Kandidiram se i ne čekam više ništa ni od koga. Razgovarala sam sama sa sobom i odlučila sam. Ako smo dosad imali županicu, a s njom smo dobro surađivali, zašto Zagorci ne bi opet imali županicu. Naravno, drugu, novu!

Ne prihvaćam etikete da nisam gospodarstvenik, a ponosim se svojim radom dok sam bila zastupnik, ali i radom u drugim društvenim organizacijama. Nisam toliko glasna koliko sam uporna, u politici ne radim za sebe, a ujedno pozivam sve, osobito mlade da se uključe u politiku.

Ponavljam, ako je žena mogla do sada biti županica u Zagorju, onda to može i druga žena. Mi smo se i u prošlih četiri godine dokazali da kao šesteročlana koalicija znamo dobro i složno raditi i dobro smo obavili posao.

Sonja Borovčak

Nisam dosad previše lobirala za sebe, ali od sada hoću, jer svakom mogu pogledati u oči, a nisam sklona ni stranačkom zastranjivanju. Po horoskopu sam Vaga i kao takva sklona kompromisima- tim riječima je Sonja Borovčak preko Zagorskog ista najavila svoju kandidaturu za županicu na lokalnim izborima.

NAjčitanije