Sonja Borovčak predsjednica skupštine KZŽ

Autor

Sa 28 glasova od ukupno 50 vijećnika, koliko ih je bilo na sjednici za predsjednicu Županijske skupštine izabrana je Son

sonja1.jpg

Sa 28 glasova od ukupno 50 vijećnika, koliko ih je bilo na sjednici za predsjednicu Županijske skupštine izabrana je Sonja Borovčak iz Zaboka, koja je članica koalicije SDP,HSS,HNS,LS,HSU, iz koje je i podpredsjednica Zdenka Grilec iz Krapine.

Predsjednica Županijske skupštine Sonja Borovčak

Od svojeg prijedloga za drugog podpredsjednika (Zoran Gregurović) HDZ je nakon toga odustao, dok je kandidat koalicije ZDS-HSLS za tu dužnost, Božidar Gorup dobio 22 glasa od potrebnih 26.

Nakon izbora vođenje sjednice je preuzela nova predsjednica Županijske skupštine Sonja Borovčak koja je iznijela prijedlog za dopunu dnevnog reda izborom župana i zamjenika župana.

Kako je HDZ tražio da se izbor župana i zamjenika provede tajnim glasovanjem, a prijedlog je odbijen, HDZ-ovi vijećnici su odbili daljne sudjelovanje u sjednici uz tvrdnju da takav prijedlog nije zakonit, jer se dopune dnevnog reda donose na početku sjednice.

Kako ni nakon pauze nije postignut dogovor svih stranaka, a HDZ je bio spreman napustiti sjednicu, Krapinsko-zagorska županije danas nije dobila župana.

Na današnjoj konstituirajućoj sjednici se pojavilo 50 od 51 vijećnika, sjednici nije bio prisutan istaknuti član ZDS-a Petar Štefanec.

Župan, dožupani i članovi Poglavarstva biti će izabrani na sljedećoj sjednici skupštine.

NAjčitanije