Sportske igre branitelja u Krapini

Autor

KRAPINA – U Krapini su danas otvoreni14. Susreti i sportska natjecanja dragovoljaca i veterana Domovinskog rata. M

BRANIT_ZGR_ZAGCOM_031009.jpg

KRAPINA – U Krapini su danas otvoreni14. Susreti i sportska natjecanja dragovoljaca i veterana Domovinskog rata. Ministar branitelja Tomislav Ivić pozdravljajući oko 1200 okupljenih branitelja i dragovoljaca istaknuo je da će država bez obzira na gospodarsku krizu voditi brigu o svakome branitelju.


„ Trebat će zaustaviti daljnje povećanje broja branitelja te postrožiti kriterije za stjecanje statusa vojnog invalida, kao i pooštriti kriterije za stjecanje mirovine. Sve se to treba regulirati donošenjem novog zakona o braniteljima „, rekao je Ivić. Predsjednički kandidat HDZ – a Andrija Hebrang na novinarsko je pitanje odgovorio da u Hrvatskoj nema previše branitelja.


„ Broj od 499 tisuća branitelja nije prevelik, jer jer u sanitetu bilo samo 40 – ak tisuća branitelja, a mnogi od njih nisu ni tražili svoja prava „ ,kazao je Hebrang ponukan novinarskim upitom. Hebrang je komentirao i svoj slab rejting u anketama za predsjednika Republike.


„ U Hrvatskoj još nitko nije valorizirao moj status dragovoljca Domovinskog rata i moj doprinos u stvaranju hrvatske države. Ankete i većina medija u Hrvatskoj je u rukama lijeve opcije. U anketama sam uvijek bio gubitnik, a kasnije sam ispao dobitnik „, zaključio je Hebrang.


Tekst i snimka : Zoran Gregurek

NAjčitanije