SPRIJEČENA OPASNOST: Policija sigurno preuzela bombu, pušku i streljivo

Protiv građana koji prijave ili predaju zakonom zabranjeno oružje ne pokreće prekršajni ili kazneni postupak

Bomba_streljivo.jpg

Prekjučer, 17. srpnja 2023. godine, u sklopu akcije „Manje oružja, manje tragedija“, jedna je osoba dragovoljno predala jednu bombu „M75“ i sedam komada streljiva 7.65 mm. Streljivo i bombu preuzeli su policijski službenici protueksplozijske zaštite, objavila je zagorska policija.  

Također, jučer, 18. srpnja 2023. godine, u sklopu akcije "Manje oružja-manje tragedija", jedna osoba je policijskim službenicima dragovoljno predala jednu pušku domaće izrade i 186 komada raznog streljiva.

Policijska uprava krapinsko-zagorska ovim putem zahvaljuje savjesnim građanima na dragovoljnim predajama i nadalje poziva građane da učine svoj život sigurnijim i da se riješe oružja, streljiva i minsko-eksplozivna sredstva.

I dalje je u tijeku akcija ''Manje oružja, manje tragedija'' i svi koji posjeduju nedozvoljeno oružje, streljivo ili minsko-eksplozivna sredstva ili oružje za koje nemaju dozvolu mogu predati to oružje policiji, a pritom se protiv njih neće pokrenuti ni kazneni ni prekršajni postupak.

Građani neka obavijeste policiju pozivom na broj 192 te će na njihovu adresu doći policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu koji će oružje ili eksplozivna sredstva preuzeti na siguran način.