Srednja škola centar informatičkog znanja

Autor


Srednja škola Krapina i ove je godine domaćin velikom broju mladih informatičara iz Županije i svih krajeva Hrvatske k

informatika.jpg

Srednja škola Krapina i ove je godine domaćin velikom broju mladih informatičara iz Županije i svih krajeva Hrvatske koji sudjeluju u 13. zimskoj školi informatike.


Osim Srednje škole organizatori su ove manifestacije i Hrvatski savez informatičara i Informatički klub KRIK Krapina, a pokrovitelji Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa Republike Hrvatske, Hrvatska zajednica tehničke kulture, Županija krapinsko-zagorska i Grad Krapina.

Zimska škola traje do 13. siječnja, a sudionici su, osim 50-ak najboljih informatičara, učenika osnovnih i srednjih škola iz svih krajeva Hrvatske, i učenici osnovnih i srednjih škola te profesori koji žele obogatiti svoje informatičko znanje s područja cijele Krapinsko-zagorske županije.

Polaznici su raspoređeni po učionicama, od početnika pa do vrsnih informatičara. Osim olimpijskih zadataka za one najbolje, sudionici rade i računalnu grafiku, a poseban naglasak dan je programiranju kako bi se učenici što bolje osposobili za županijska i državna natjecanja. Izrađuju se web stranice, a i tu je i rad s početnicima, koji će ovog tjedna uz pomoć najboljih sigurno obogatiti svoje znanje. Osmodevno druženje iskoristit će se i za upoznavanje kulturnih znamenitosti grada Krapine.

Dobrodošlicu je u Krapinu svim sudionicma poželio Ivica Rozijan, ravnatelj Srednje škole Krapina. Ove godine zimska škola informatike okuplja više od 300 sudionika. Kako je istaknuo ravnatelj Rozijan, informatika je postala naša svakodnevnica, s pomoću nje komuniciramo te u svakom trenutku možemo doći do svih informacija. Centar društvene moći više nije u stroju i strojnoj proizvodnji, već se preselio u kompjutor i kompjutorsku učionicu. Ova škola informatike vrijedan je projekt za budućnost. U 21. stoljeću koncept doživotnog učenja nema altrenative, poručio je ravnatelj Rozijan.

Zimsku školu informatike svečano je proglasio otvorenom Martin Oršolić, pomoćnik ministra znanosti, obrazovanja i športa. On je istaknuo kako je Hrvatski savez informatičara, na čijem je čelu Krapinčanin Alen Spiegl, bio organizator lanjske međunarodne informatičke olimpijade u Zagrebu, gdje je dobio sve pohvale za odličnu organizaciju..

Izvor: Večernji list
NAjčitanije