Štajerci bi se povezali sa Zagorcima

Piše: Mladen Mandić Radi razmjene informacija o područjima suradnje i pripreme teksta o skorom Sporazumu o gospodars

grb_zupanije.gif




Radi razmjene informacija o područjima suradnje i pripreme teksta o skorom Sporazumu o gospodarskoj suradnji, u Krapini je jučer održan sastanak čelnika Krapinsko-zagorske županije te predsjednika zagorske Obrtničke i Gospodarske komore s direktorom Odjela za međunarodnu suradnju Vlade Štajerske Stefanom Hochfellnerom.

Naime, na sastanku održanom u srpnju prošle godine u Zagrebu, Štajerci su izrazili interes za uspostavljanje suradnje na razini regija ovih prostora.

Zainteresirani su za suradnju s sjevernom Hrvatskom, gdje bi se osim s Krapinsko-zagorskom županijom povezali i s Varaždinskom, Međimurskom te Koprivničko-križevačkom.

Predstavnik štajerske vlade Stefan Hochfellner istaknuo je da je Štajerska Zagorcima spremna ponuditi suradnju prvenstveno u znanju, visokoj tehnologiji i industriji, te to znanje prenijeti na ove prostore. Surađivala bi mala i srednja poduzeća, a Štajerci su spremni i investirati u naša poduzeća.

To se naročito odnosi na drvnu i automobilsku industriju te na ekološke projekte.

Zagorski predstavnici istaknuli su posebnu potrebu za suradnjom u tekstilnoj industriji, jer se tako mali više ne mogu suprotstaviti sve jačoj konkurenciji iz dalekoistočnih zemalja.

Sporazum o gospodarskoj suradnji dviju regija, nakon konačnog usaglašavanja, trebao bi se potpisati u ožujku ove godine.

Izvor: Večernji list

NAjčitanije