Stara Zagorska cesta odnijela još jedan život

Autor

U izravnom sudaru dva Golfa oko 7.20 sati danas na Staroj zagorskoj, blizu mjesta Jablanovec, poginuo je 17-godišnji I.

p_353370auto_nesreca.jpg
U izravnom sudaru dva Golfa oko 7.20 sati danas na Staroj zagorskoj, blizu mjesta Jablanovec, poginuo je 17-godišnji I. A., a liječnici se još bore za život njegova bratića Jakova A. (24).



Točne okolnosti teške prometne nesreće na Staroj zagorskoj još se utvrđuju, no poznato je da su se prvo izravno sudarila dva Golfa krapinskih i zagrebačkih registarskih oznaka, a zatim je na njih naletio Mercedes krapinskih registracija.

Teško je ozlijeđen bratić stradalog mladića Jakov A. (24), a lakše vozač drugog Golfa

Prema prvim informacijama, do nesreće je došlo kad je Jakov A., najvjerojatnije zbog prebrze vožnje i skliskog kolnika, u zavoju prešao u suprotnu traku. U tom je trenutku iz suprotnog smjera naišao drugi Golf te je došlo do izravnog sudara. Nakon silovitog sudara dvaju automobila jedan je Golf sletio u jarak s lijeve strane ceste, a Mercedes je također sletio s ceste na suprotnu stranu.

Stradali bratići bili su u Golfu zagrebačkih registracija, a još nije poznato tko ga je vozio jer su obojica ispala iz automobila. Sedamnaestogodišnjak je podlegao ozljedama na mjestu nesreće, a njegov je bratić s ozljedama opasnima po život prevezen u bolnicu Sveti Duh. Hospitaliziran je na Odjelu intenzivne njege i njegovo je stanje zasad stabilno, iako su ozljede veoma teške.

U sudaru je lakše ozlijeđen i vozač drugog Golfa, Dalibor D. (19), kojemu je liječnička pomoć pružena u bolnici Sestre milosrdnice. U Mercedesu, koji je naletio na dva Golfa, bili su vozač Mario Š. (32), Mario B. (34) i Katarina F. (24), a nitko od njih nije ozlijeđen. Uz prometne policajce, očevid je obavila Erna Dražančić, istražna sutkinja zagrebačkoga Županijskog suda.

Izvor: Jutarnji list
NAjčitanije