Starici zbog bolesti neće suditi za ubojstvo!

Autor

Ljubici Gorički (89) iz Konjščine, najstarijoj optuženici u Hrvatskoj, neće se više suditi na zlatarskome Županijskom su

p_715987crn_starica.jpg
Ljubici Gorički (89) iz Konjščine, najstarijoj optuženici u Hrvatskoj, neće se više suditi na zlatarskome Županijskom sudu. Predsjednik sudskog vijeća sudac Tomislav Juriša odlučio je da se kazneni postupak obustavi zbog staričine bolesti.


Prema optužnici, ona je 30. rujna 1999. godine u obiteljskoj kući u Jertovcu, nakon kratke obiteljske svađe, nanijela bratu Josipu Ratkajcu udarcem žaračem otvorenu ozljedu glave s krvarenjem u mozak, od čega je preminuo.

Ljubica Gorički branila se rekavši da je nevina. Nakon što je nepravomoćno oslobođena krivnje zbog nedostatka dokaza, Vrhovni sud ukinuo je oslobađajuću presudu i vratio predmet na ponovno suđenje. Ljubica Gorički rekla je da su te večeri u njihovu kuću u Jertovcu upali maskirani razbojnici i ubili njezina brata, trgovca stokom, zbog velike svote njemačkih maraka koje je držao skrivene negdje u kući, a nju su vezali samoljepljivom vrpcom te pobjegli. U strahu od razbojnika, Ljubica te noći nije potražila pomoć već je pričekala da se razdani i onda pozvala susjede.

U policiji je starica priznala da je ubila brata, no njezino je priznanje Vrhovni sud izdvojio iz spisa kao nezakonito jer nije bio nazočan njezin branitelj. Na odluku o obustavljanju suđenja žalilo se Županijsko državno odvjetništvo.

Izvor: Večernji list
NAjčitanije