Stiglo je osvježenje, no neće dugo trajati

Autor zagorje.com

Prognozu za idućih tjedan dana donosi Kristijan Božarov

prognoza ljeto.jpg

Temperatura zraka u proteklom tjednu je značajno rasla. Najtopliji dan je bila subota kad se temperatura kod nas popela do 39°C, a u nekim dijelovima unutrašnjosti i na 40 Celzijevih stupnjeva. Nedjeljno osvježenje je bilo ugodno. Već početkom ovog tjedna dolazi nam novo zagrijavanje, ali u utorak i fronta s pljuskovima i osvježenjem. Iza toga dva-tri sunčana dana pa moguće novo osvježenje krajem petka ili u subotu. Opširnije o prognozi u nastavku.

Nakon današnje promjene u poslijepodnevnim satima te kiše i pljuskova s grmljavinom, ipak slijedi razvedravanja, stoga će već sutrašnji dan biti uglavnom suh i djelomično sunčan. Vjetar slab do umjeren sjevernih smjerova. Jutro ugodno svježe, a danju ponovno malo toplije uz maksimalac blizu 30 stupnjeva.

Čini se onda u četvrtak i petak većinom sunčano i vruće. Temperatura zraka u daljnjem porastu pa bi opet mogla prijeći 35 Celzijevih stupnjeva u hladu. U petak kasno poslijepodne i osobito navečer moguća je nova promjena vremena. Sve više oblaka, mjestimični pljuskovi s grmljavinom i osvježenje.

Subota bi onda bila promjenjiva i svježija. U prvom dijelu dana možda još nešto kiše, a popodne sve više sunca. Temperatura neće puno preko 25 Celzijevih stupnjeva.

Za nedjelju i ponedjeljak naši prognostički izračuni pokazuju sunčanije i ponovno toplije vrijeme. Noći će ostati ugodno svježe, a dnevna temperatura bi opet išla preko 30 stupnjeva.