Stiže izuzetno opasno nevrijeme s mogućim velikim štetama i opasno po život

Autor Zagorje.com

Na stranici Meteoalarma za petak crvenom su bojom označena područja središnje Hrvatske, što znači da se prognozira izuzetno opasno vrijeme, s mogućim velikim štetama i moguće opasne po život.

oluja.jpg

Temperature će se danas penjati i do 40 stupnjeva, a u nekim mjestima danas bi mogao biti najtopliji dan u 2013. Prvih naznaka promjene vremena bit će popodne u gorskim dijelovima Hrvatske, gdje su mogući lokalni pljuskovi i grmljavina.

U petak će jutro biti oblačno, dok će kasno poslijepodne i navečer u većini zemlje biti mjestimičnih pljuskova s grmljavinom, koji ponegdje mogu biti obilniji. Moguće je i olujno nevrijeme s tučom i pojačanim vjetrom.

Štoviše, na stranici Meteoalarma za petak crvenom su bojom označena područja zagrebačke, karlovačke i riječke regije, što znači da se prognozira izuzetno opasno vrijeme, s mogućim velikim štetama i moguće opasne po život.

Inače, temperature će se u petak ujutro kretati između 18 i 23, a tijekom dana između 33 i 38 stupnjeva. Hladnije će biti kasno poslijepodne i navečer. Od četvrtka do subote temperature će u pojedinim dijelovima središnje Hrvatske pasti za čak 20-ak stupnjeva.

NAjčitanije