Stotine građana završilo na traumatologiji: Otkazuju se dogovorene operacije

sdfg.jpg

Snijeg je prestao padati, ali dobar dio zemlje danas se probudio s temperaturama ispod ništice, pa je probleme stvarala poledica. Samo ovog vikenda na zagrebačku je Traumatologiju stiglo više od stotinu pacijenata, pa se otkazuju unaprijed zakazane operacije – javlja ”RTL Danas”.

”Bio je tanki ledeni fil koji nisam stigao vidjeti, puknuo mi je gležanj i evo me u Draškovićevoj”, ispričao je Boris koji leži na Klinici za traumaologiji.

”Ostavili smo mjesta u bolnici za ljude koji dolaze cijelo vrijeme. Pojačan nam je prijem takvih pacijenata i povećan nam je broj pacijenata koji zahtijevaju takve ozljede, ispričao je za RTL pročelnik Zavoda za opću traumatologiju i prijelome zdjelice Slaven Babić.

Krivicu za poledicu mogu snositi neodgovorni vlasnici stambenih zgrada i objekata koji ne čiste ispred svojih ulaza iako su obvezni. Kazne se kreću od 100 do 1300 eura.

”Ako se radi o nogostupu na površini javne namjene gdje nije jasno je li vlasnik ugostiteljskog objekta ili su stanari zgrade, komunalni redari pokušavaju pristupiti osobi koja je na licu mjesta i dati usmeni nalog da se očisti snijeg i led”, pojasnila je za RTL Kristina Čupić iz Komunalnog redarstva.

Kad se nesreća dogodi, oštećeni mogu tražiti odštetu. Iznos je određen kriterijima Vrhovnog suda.

”Za lom podlatkice bez komplikacije očekivana razina odštete je od četiri do sedam tisuća eura. Ako je ozljeda opasnija i oporavak dulji, odšteta je još veća”, pojasnio je za RTL odvjetnik Frane Letica.