Stotine roditelja pred školom u koju je krenuo problematični dječak, stiže ih sve više: 'Znate li što su nam rekli? Ne pristajemo!'

-

Sedamsto učenika u ponedjeljak nije bilo na nastavi u znak solidarnosti s jednim razredom njihove škole u koji je prošlog tjedna bez najave upisan dječak zbog kojeg se u njegovoj prošloj školi ispisao cijeli razred, piše Jutarnji list.

Trenutno je u tijeku roditeljski sastanak s roditeljima razrednog odjela koji je izostao s nastave, kao i Vijećem roditelja škole, na kojem će biti prezentirani konkretni daljnji koraci radi što uspješnijeg rješavanja ove situacije.

I dok sastanak traje, u znak prosvjeda ispred škole su se počeli okupljati roditelji - zasad ih je najmanje 200 i pristiže ih sve više.

Mnogi ne znaju što da rade sutra s djecom. Smatraju da je sustav potpuno zakazao jer sad djeca trpe i moraju istjerivati pravdu.

Jutarnji je razgovarao s jednom mamom iz razreda koja nam je kazala kako je roditeljski sastanak još u tijeku i kako je intenzivan. Sada se okuplja i Vijeće roditelja.

"Nude nam da sve bude isto, uz sitne izmjene. Oni nam nude da prespavamo, ali nemamo što prespavati. Ne pristajemo na ovo", rekla je.

"Ministar i cijeli sustav su potpuno nesposobni. U normalnoj državi bi za ovakvo mlako ponašanje već normalni političari davali ostavke", rekao je otac učenika osmih razreda i dodaje da će podržati roditelje spornog razreda u njihovoj odluci.

Ravnatelj škole je na početku sastanka uvrijeđeno otišao jer su ga prozvali, kažu roditelji.

"Majka dječaka je izjavila da je sve krenulo kad je njihov sin prvi bio zlostavljan u školi. Nama su rekli da mi moramo razgovarati s našom djecom. Oni bi nas odgajali. A nitko nije njegovim roditeljima ništa rekao", kaže jedan otac.

Roditelji dodaju kako su ispred škole došli i predstavnici Grada i ministarstva te ih uvjeravali "da će sve biti dobro".

 

 

NAjčitanije