"Štrajk nije uspio"

Autor

Kako saznajemo od povjerenika Sindikata državnih službenika za Krapinsko-zagorsku županiju Ivana Budića, u Krapinsko-zag

macelj.jpg
Kako saznajemo od povjerenika Sindikata državnih službenika za Krapinsko-zagorsku županiju Ivana Budića, u Krapinsko-zagorskoj županiji štrajk nažalost nije uspio. Većih pritisaka od poslodavaca nije bilo, no ljudi su se zacijelo bojali da će ostati bez dnevnica, izjavio je Budić.


Prema njegovim riječima, u Krapinsko-zagorskoj županiji štrajka se samo u Općinskom sudu u Zaboku, a od svih Ureda državne uprave za štrajk je bio samo zabočki, čiji su djelatnici odustali pošto njihove kolege iz drugih gradova nisu željele pristupiti štrajku.

Štrajk djelatnika policijske uprave Krapinsko-zagorske na graničnom prijelazu Macelj, kako saznajemo od sindikalnog povjerenika Dragutina Šoštarića u petak je onemogućen jer je na granični prijelaz načelnik Policijske Uprave Željko Cujzek poslao voditelja odsjeka za granicu Zdravka Kralja sa isključivom zadaćom da organizira posao na način da se na graničnom prijelazu ne stvaraju nikakve gužve, a tako je i danas kada se trebalo štrajkati na šalterima.

Protiv osoba odgovornih za onemogućavanje štrajka u Policijskoj upravi Krapinsko-zagorskoj Sindikat policije poduzet će sve zakonom propisane mjere, o čemu su se već konzultirali sa odvjetnicima, izjavio je Šoštarić.

Izvor: Radio Kaj
NAjčitanije