Štrajkalo više od tisuću zagorskih učitelja i profesora

Autor: Mladen Mandić I više je od tisuću zagorskih učitelja, srednjoškolskih profesora i pomoćnog osoblja u školama juč

razred1.jpg

Autor: Mladen Mandić

I više je od tisuću zagorskih učitelja, srednjoškolskih profesora i pomoćnog osoblja u školama jučer štrajkalo.

Kako je rekla županijska povjerenica Sindikata hrvatskih učitelja Marijana Mikušić, od 30 zagorskih osnovnih škola, štrajkalo se u 19 škola, a u OŠ u Zlataru zbog straha od ravnatelja štrajkala je samo sindikalna povjerenica. U sedam škola štrajkali su svi zaposleni, a u 12 škola štrajkalo se djelomično. U njemu je sudjelovala većina članova sindikata.

Osim u krapinskoj Osnovnoj školi Ljudevita Gaja te osnovnim školama u Konjščini, Krapinskim Toplicama, Tuhlju, Klanjcu i Mihovljanu u kojima ne djeluje sindikat, štrajku se nisu odazvale ni osnovne škole u Gornjem Jesenju, Velikom Trgovišću, Đurmancu te djelatnici Centra za odgoj i obrazovanje u Zajezdi.

Kako je istaknula županijska povjerenica Marijana Mikušić, prema njezinoj se procjeni štrajku odazvalo više od 70 posto članova Sindikata hrvatskih učitelja, odnosno otprilike 600 zaposlenih u osnovnim školama.

U zagorskim je srednjim školama odziv, rekla je područna sindikalna povjerenica Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Nada Čajko, bio gotovo stopostotan, izuzmu li se oni koji su bili na bolovanju, direktori i neki na poslovima održavanja. Štrajk je uspješno proveden u svih devet zagorskih srednjih škola, a štrajkali su svi članovi sindikata te nečlanovi, odnosno njih 500 zaposlenih u srednjim školama.

Izvor: Večernji list

NAjčitanije