Stubičke Toplice i Donja Stubica najljepši u Zagorju

Autor

Turistička zajednica Krapinsko-zagorske županije i ove je godine na završnoj svečanosti akcije “Volim Hrvatsku&rdq

p_895450stubaki_park.jpg
Turistička zajednica Krapinsko-zagorske županije i ove je godine na završnoj svečanosti akcije “Volim Hrvatsku”, kojoj je cilj poticanje aktivnosti i sudjelovanje u programima zaštite okoliša, u Stubakima proglasila pobjednike i podijelila zaslužnima priznanja i nagrade.

Najljepšim zagorskim gradom i ove je godine proglašena Donja Stubica iza koje slijede Krapina i Klanjec.

Najljepše mjesto su Stubičke Toplice koje su drugu godinu zaredom na razini Hrvatske u svojoj kategoriji zauzele također 1. mjesto, odnosno Zeleni cvijet sa zlatnim znakom, a slijede Zagorska Sela i Marija Bistrica. Najuređeniji gradski trg u Zagorju je donjostubički Trg Matije Gupca, najuređenija ulica je Gajeva ulica u Krapinskim Toplicama, u kojima se nalazi i najljepši park u Županiji, park Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju.

Najuređeniju javnu plažu imaju Terme Tuhelj u Tuheljskim Toplicama. Prvo mjesto za najljepši i najoriginalniji suvenir osvojio je “Gvirc” Gordane Mahmet Habazin, iz Marije Bistrice, a najboljim u kategoriji turističke ponude ili zanimljivosti proglašen je Viteški turnir u Gornjoj Stubici.

Nagrade su podijeljene i najboljim zagorskim turističkim djelatnicima u akciji “Čovjek, ključ uspjeha”, a najviše priznanja primili su djelatnici Termi Tuhelj. Novčane nagrade u rasponu od četiri do osam tisuća kuna uručene su, pak, djeci za likovne ili literarne radove na temu “Hrvatska, ljubavi moja”.

U kategoriji vrtića najuspješniji su bili mališani krapinskog dječjeg vrtića “Gustav Krklec”, koji su za svoj likovni rad osvojili 1. mjesto i na razini Hrvatske, a među osnovnim školama djeca OŠ Gornje Jesenje.
NAjčitanije