SUPERHEROJI: Vatrogasci spasili djecu iz poplavljenog vrtića, na rukama ih iznijeli na sigurno

vatrogasci djeca.jpg

Potresne scene cijeloga dana stižu iz susjedne Slovenije u kojima su obilne kiše uzrokovale nezapamćene poplave. Dijelovi zemlje su u potpunosti odsječeni, voda je zalila kuće, a bujice nose sve pred sobom. Ljudi čekaju helikoptere da ih spase.

Stanje je katastrofalno i u gradu Mengešu gdje je voda u potpunosti poplavila ulice. Telefoni lokalne vatrogasne postaje ne prestaju zvoniti, a među današnjim intervencijama posebno se istaknula ona u lokalnom dječjem vrtiću.

Vatrogasci su iz poplavljenog vrtića uspješno spasili 22-oje djece, a fotografije su objavili na svojoj Facebook stranici i obavijestiti roditelje da su njihovi mališani dobro.

Na fotografijama se vide pravi razmjeri katastrofalne poplave. Voda je vatrogascima do pojasa, a mališane omotane u deke i prekrivače i njihove odgojiteljice u rukama su nosili na sigurno kako se ne bi smočili, piše danas.hr.

Brojni su čitatelji i pratitelji vatrogasce pohvalili samo najljepšim riječima, kako i treba za svu požrtvovnost i hrabrost koju daju.