Suze smekšale suce

Autor

Ninoslav Lovrenčić (33), Romica Balija (38) i Ivica Piljek (29) pravomoćno su osuđeni na četiri godine i četiri mjeseca

p_735673ricko.jpg
Ninoslav Lovrenčić (33), Romica Balija (38) i Ivica Piljek (29) pravomoćno su osuđeni na četiri godine i četiri mjeseca zatvora na Županijskom sudu u Zlataru zbog razbojstva nad slijepim Zabočaninom Tomom Ričkom, što je nakon tri godine kao odgovarajuću kaznu potvrdio i Vrhovni sud.


Piljek je osuđen na godinu dana zatvora, a dvojac Lovrenčić, Balija na godinu i osam mjeseci.

Trojac je osuđen jer su se još 1999., naoružani i maskirani, pokušali domoći Ričkova novca, za koji su čuli da ga ima jer se navodno bavio preprodajom deviza, što je on na sudu porekao. Dovezli su se oko 9 sati ujutro do Ričkove zgrade, nakon čega su Lovrenčić i Piljek otišli u njegov stan, a Balija ih je ostao čekati u automobilu.

Pozvonili su, a vrata je otvorio tada maloljetni Tomin sin Goran. Ušli su i nasrnuli na Rička, kojemu je u borbi za život teško ozlijeđen prst. Srećom, u stan je navratio i električar Franjo Roginić, koji je došao nešto popraviti, i pomogao Ričku svladati razbojnike.

Piljek je u Roginića uperio pištolj, a potom je pobjegao u auto, dok su električar i Ričko uspjeli zadržati Lovrenčića do dolaska policije. Razbojnicima je dosuđena relativno blaga kazna zbog njihova iskrenog kajanja na sudu, gdje su i zaplakali, a i zbog mladosti u vrijeme počinjenja djela.

Izvor: Jutarnji list
NAjčitanije