Sve dojave o bombama u Zagrebu bile su lažne

Autor zagorje.com
Policija1.jpg

Niz medija medija i zagrebačka policija jutros su primili lažnu dojavu o bombama koje se nalaze na više lokacija u Zagrebu.

Pošiljatelj maila je tvrdio da se bombe nalaze u zgradi Jutarnjeg lista na Martinovki, na okretištu tramvaja u Dubravi, u Poljoprivrednoj školi u Dubravi, u Hotelu Residence u Dubravi i u Policijskoj postaji Dubrava.
Zagrebačka policija je odmah nakon dojave izašla na teren i pregledala lokacije. Na njih četiri nisi pronašli eksploziv, dok je pretraga pete lokacije i dalje u tijeku, objavila je policija jutros oko 8:30. Opasnosti za građane nema, poručili su iz policije.

Iako iz PU zagrebačke ne navode na kojoj lokaciji pretraga i dalje traje, doznajemo da se radi o redakciji Jutarnjeg lista. U mailu koji je poslan medijima navodi se da svaka eksplozivna naprava sadrži eksploziv C4 i živčani bojni otrov sarin te da imaju tajmer. Eksplozije su bile najavljene danas poslijepodne.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović izvijestio je kasnije da su sve dojave o postavljenim eksplozivnim napravama bile lažne.
''Svi nalazi su negativni kao što smo i pretpostavljali, ali mi nemamo taj luksuz da pretpostavljamo jer policija mora otkloniti bilo kakvu sumnja da se možda ne radi o stvarnoj dojavi'', kazao je Božinović i dodao da je kriminalističko istraživanje u tijeku, piše Index.